KREMASTA PILETINA U SOSU OD LUKA: Neobičan preliv koji ćete odmah praviti - u jednoj posudi i za manje od pola sata!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept za neobično meso koje ćete obožavati.

KREMASTA PILETINA U SOSU OD LUKA: Neobičan preliv koji ćete odmah praviti - u jednoj posudi i za manje od pola sata!

Foto: YouTube/SOS Kitchen

Recept za kremastu piletinu je nešto što bi trebalo odmah da spremate. Jelo je veoma zanimljivo, a sastoji se od sosa neobičnog ukusa. Ako nemate ideju šta biste jeli i spremali, pogledajte ovaj recept i spremite obrok koji će vas oduševiti. U nastavku je recept za piletinu u sosu od luka.

Sastojci:

  • tri pileća filea
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike parmezana
  • beli luk u prahu
  • crvena paprika
  • 30 grama maslaca
  • 4 čena belog luka
  • 350 mililitara pileće supe
  • senf
  • 150 mililitara pavlake za kuvanje
  • 30 grama kačkavalja

Foto: YouTube/SOS Kitchen

Recept za belo meso u sosu

Priprema:

Pileći file izrezati po sredini što tanje. Potom prekrijete nekom providnom folijom i čekićem "istući" piletinu dok ne bude debljine 7 do 8 milimetara. Piletinu posolite, dodajte origano i druge začine po želji.

U činiji pomešajte tri kašike brašna i tri kašike parmezana. Od začina u smesu dodajte pola kašike belog luka u prahu i crvenu papriku. Kašikom lepo sjedinite smesu. Meso sa svake strane uvaljajte u brašno. U tiganj sipajte tri do četiri kašike ulja i sačekajte da se zagreje. Pržite piletinu sa obe strane podjednako. Okrenite na drugu stranu i pržite oko 5 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Kada ste ispržili piletinu u istom tiganju rastopite maslac oko 30 grama, to je otprilike jedna kocka. Potom čen belog luka iseckajte što sitnije i dodajte u tiganj. Pržite jedan do dva minuta beli luk. U maslac stavite tri kašike brašna. Kada se rastopilo dodajte dve kašike senfa. U tiganj dodajte bistru vodu od pileće supe (rastopite kocku supe u vodi i kada se skuvalo dodate u tiganj postepeno).

Kada se zakuvalo dodajte 150 mililitara pavlake za kuvanje. Po želji u smesu sipajte so i biber. Kačkavalj narendajte i dodajte u smesu. Po želji dodajte 10 grama to je oko kašika parmezana. Kada se smesa zgusnula, stavite piletinu u tiganj koji je na ringli. Kuvajte tako još pet minuta.

Pospite peršinom po želji i služite, prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading