PLAZMA TORTA SA BELOM ČOKOLADOM: Kremasta poslastica u kojoj SVI uživaju, nećete naći bolji recept! (FOTO)
Torta koja nikada ne ostavlja ravnodušnim.
Mleveni keks je neizostavan sastojak mnogih ukusnih poslastica, a ova torta se posebno izdvaja po svom sočnom i bogatom ukusu. Tanke i sočne kore, kombinovane sa kremastim filom od plazma keksa i bele čokolade, čine ovu tortu savršenim izborom za desert. U nastavku pogledajte recept koji će vas sigurno oduševiti.
Sastojci su podeljeni na koru i fil, dok se na vrhu tortica filuje šlag kremom.
Kora:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mlevenog plazma keksa
Fil:
- 15 žumanaca
- 250 grama + 4 kašike šećera
- 1/2 litra mleka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 375 grama maslaca ili margarina
- ostatak od 300 grama mlevenog keksa
- 100 grama bele čokolade
- 4 krem šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 grama mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta. Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 grama šećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera. Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu. U originalnom receptu Sanje Ćajić ona tvrdi da je ubacila običnu mlečnu čokoladu.
Po uputstvu na kesici umutite šlag pa filujte tortu kora- fil-šlag.
Uživajte u ukusnoj i kremastoj torti i oduševite ukućane.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)