ĐAVOLJU TORTU SIGURNO NISTE PROBALI I TO VAM JE VELIKA GREŠKA: Neverovatan spoj čokolade, toliko je slatka!
Poslastica koju morate probati!

Foto: YouTube/Preppy Kitchen
Đavolja torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade. Sa svojim bogatim, mekim patišpanjem prelivenim dvostrukom čokoladom, ovo je kolač koji će oduševiti vaše čulo ukusa.
Sastojci:
- 80 grama kakao praha
- 350 grama šećera
- 1 kašika espreso kafe
- 300 mililitara ključale vode
- 300 grama omekšalog putera
- 150 grama sitno iseckane crne čokolade
- 6 srednjih jaja
- ekstrakt vanile
- 220 grama brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica prašak za pecivo
- prstohvat morske soli
Preliv:
- 200 grama mlečne čokolade
- 100 grama tamne čokolade, veći komadi
- 100 grama putera
- 250 mililitara slatke pavlake
Foto: YouTube/Jednostavna kuhinja
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 170 stepeni, a zatim pripremite smesu od kakao praha, šećera i espreso kafe. Otopite puter i šećer, dodajte crnu čokoladu i sve sjedinite. Nakon toga dodajte smesu od kakaa i ostale sastojke, i lagano mešajte da dobijete glatko testo. Podelite testo na dva dela i pecite u sredini rerne dok patišpanji ne narastu i dobiju koricu.
Priprema preliva od mlečne čokolade:
Za preliv od mlečne čokolade, otopite mlečnu i tamnu čokoladu zajedno sa puterom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku.
Nakon što se patišpanj ispeče i ohladi, složite tortu dodajući trećinu preliva između slojeva. Ostatak preliva stavite na vrh. Ohladite tortu u frižideru pre serviranja i uživajte u jedinstvenom ukusu đavolje torte.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)