RECEPT ZA PEČENO PILE KOJE SE TOPI U USTIMA: Natopite meso sa ovim AROMAMA i napravite pravi specijalitet za sve!

Autor: M.O.

Lifestyle

30.01.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept koji će vas sigurno oduševiti.

RECEPT ZA PEČENO PILE KOJE SE TOPI U USTIMA: Natopite meso sa ovim AROMAMA i napravite pravi specijalitet za sve!

Foto: youtube/printscreen/isi Jemimah's Recipes

Ako ste ljubitelji piletine, ovaj recept ćete sigurno obožavati, kao i vaši ukućani. Pečeno pile na ovaj način će vas oduševiti jer će uz dodatke i začine biti dosta ukusnije. 

Ukus mu najviše daje beli luk, belo vino, malo senfa i mirođija. Kaad se sve ovo spoji, natopljena piletina sa ovim aromama je pravi specijalitet. Nema šanse ovde da nešto promašite, veoma je jednostavljeno za spremanje, i idealno ako vam dolaze gosti koji se nisu najavili. 

Republika

Foto: youtube/printscreen/isi Jemimah's Recipes

Ovo je recept za najsočniju piletinu

 

Recept za specijalno pečeno pile

Sastojci:

  • 1 celo pile
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica belog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • Veza mirođije
  • 1 puna kašika senfa
  • 125ml suvog belog vina

Priprema:

Najbolji recept za pečeno pile podrazumeva da prvo nasolite pile. Položite piletinu u veliki pleh za pečenje sa visokim stranicama, obilno začinite šolju sa obe strane i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da se ohladi u frižideru.

Pokapajte maslinovim uljem

Kada ste spremni, obilno pokapajte pile maslinovim uljem i stavite je u sve kutke i pukotine. Izlupajte beli luk i stavite čenove ispod pileta, a zatim pecite u rerni 20-30 minuta dok koža ne poprimi zlatno smeđu boju.

Ali ovo nije sve

Odgovarajući sos može čak i obično pečeno pile da pretvori u neverovatan gastronomski užitak.

Sos od majoneza i limunovog soka

Sastojci:

1/4 šolje majoneza,
2 kašike belog sirćeta,
1 kašičica svežeg limunovog soka,
pola kašičice svežeg mlevenog crnog bibera,
1/4 kašičica soli,
1 samleven čen belog luka.

Priprema:

Izgnječite beli luk tako da pusti svoj sok. U jednu posudu dodajte sve sastojke i dobro promešajte. Sos je gotov!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
B B

30.01.2024 20:16

Kašiku senfa pojedite dok lagano piju kate belo vino čekajući da se pile ispeče.