SELJAČKI OBROK MOJE BAKE SVE JE IZNENADIO: Ovo će oduševiti čak i ljubitelje mesa, narendajte TIKVICE I KROMPIR
Doručak koji svi vole.
Domaćica Valentina Mišković objavila je recept na svom Jutjub kanalu. U pitanju je jelo od tikvica i krompira, veoma jednostavno i zasitno. Kako je Valentina objasnila u pitanju je seljački obrok njene bake koji će svakoga oduševiti čak i ljubitelje mesa. Ako vam ne odgovara da u jelu nema mesa, Valentina daje predlog da u obrok dodate kobasicu, sitno izrezanu.
U nastavku pogledajte recept za pitu od krompira i tikvica.
Sastojci:
- 3 tikvice srednje veličine do 1kg
- 1 kg krompira može i malo više
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 1 veza peršuna
- 4 jaja
- 1 čaša od 2dl brašna
- 1,5 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
- 250 gr mocarele ili nekog drugog sira po vašem ukusu
Priprema:
Izrendajte tikvice u jednoj, a krompir u drugoj posudi zajedno sa crvenim lukom. Posolite. Tikvice promešajte rukom. U posebnoj posudi ručnom mutilicom razbijete četiri jaja i sjedinite, pa dodajte ulje, biber, prašak za pecivo i brašno. Ponovo sve sjedinite. Sitno seckan peršun i papriku takođe dodajte u jaja. Ocedite krompir od viška tečnosti pa dodajte u jaja. Isto uradite i sa tikvicama. Sjedinite smesu.
Nauljite papir za pečenje i stavite ga u vatrostalnu posudu. Preko papira izlijete smesu od tikvica i krompira. Na vrh stavite tanko sečenu mocarelu i pecite.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Kada porumeni izvadite i služite, a najbolje uz dodatak grčkog jogurta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)