OVO JE TOLIKO DOBRO DA ĆETE SPREMATI DVA PUTA NEDELJNO: Recept koji je NADMAŠIO sve pripreme TESTA, toliko je ukusno!
Kada u pripremu ide luk i puter, ne može biti loše.
Hleb na potpuno drugačiji način zahteva malo truda, ali zbog ovog ukusa vredi. Pripremite hleb po ovom receptu i oduševite ukućane. Ako niste vešti u pripremi testa, ovoga puta ne morate da brinete jer ćete ga razvući i oblikovati kao profesionalac.
Sastojci:
- 70 grama vruće vode
- 70 grama vrućeg mleka
- 1 mala kašika suvog kvasca
- 2 kašiike otopljenog putera
- jedno jaje + žumance
- 320 grama brašna
- 3 čena belog luka
- vezica svežeg peršuna
- 60 grama putera
- 100 grama rendanog kačkavalja
Priprema:
U činiju sipajte vruće mleko i vodu zajedno. Dodajte kašiku suvog kvasca i malu kašiku šećera. Promešajte pa dodajte dve kašike otopljenog putera i jedno jaje. Kada sjedinite dodajte brašno i jednu kašiku soli. Sjedinjujte prvo malom kašikom, pa onda varjačom sjedinite testo. Testo mesite rukama. Formirajte u loptu i pokrijte u činiji, a onda ga ostavite tako 40 minuta.
Isitnite beli luk presom i dodajte sitno seckan peršun. Potom dodajte 60 grama putera, so i kašiku meda. Sjedinite sve.
Testo rasklagijajte i premažite smesom. Stavite rendani kačkavalj. Podelite na tri dela, a svaki deo na četiri kockice. Stavite kockicu jednu preko druge. Stavite u prethodno podmazan pleh. Ređajte kao na fotografiji ispod.
Pokrijte kesom i ostavite pola sata da naraste. Premažite jednim umućenim žumancetom. Pospite susamom.
Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)