RECEPT ZA SLANU TORTU IZ STARE SVESKE: Od nekoliko sastojaka napravite LUKSUZNO predjelo! (VIDEO)
Slana torta u oblandi!
U današnje vreme, kada imamo slobodnog vremena sve manje, a obaveze se gomilaju, pronalazak brzih, jednostavnih, a ukusnih recepata postaje prava blagodet. Slana torta sa šunkom i kačkavaljem je upravo takav recept koji će zadovoljiti sve ove zahteve, a pritom je idealan izbor za svečane prilike poput slave ili drugih slavlja.
Ono što ovaj recept čini posebno privlačnim jeste činjenica da se priprema bez previše mučenja u kuhinji. Ne zahteva dugotrajno kuvanje ili komplikovane tehnike, već se sastoji od brzih priprema i spretnog naslaganja sastojaka. Ovo je nesumnjivo jedan od najjednostavnijih recepata za pripremu torte.
Sastojci:
- 1 oblanda (5 listova)
- 400 g krem sira
- 200 g sitnog sira
- 150 g majoneza
- 3 kisele pavlake
- 400 g trapista
- 400 g šunke
- 50 -100 g susama
Priprema:
U većoj posudi dobro izmešajte krem sir, sitan sir, majonez i pavlaku dok ne dobijete glatku smesu. Zatim fil podelite na 4 dela. Između svake oblande mažite fil dva puta kako bi se dobro zalepile. Ostavite malo fila za premazivanje cele torte. Na premazanu oblandu poređajte listiće šunke, zatim ih tankim slojem premažite i stavite drugi list oblande. Nakon toga, nanesite tanak sloj fila, pa poređajte listiće trapista. Postupak ponovite još jednom, što znači da će biti dva reda šunke i dva reda trapista. Poslednji list oblande tanko premažite filom i pospite pečenim susamom.
Tortu ostavite u frižideru preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili i kako bi oblande omekšale.
Ova neobična torta sa šunkom i trapistom je odličan izbor za sve ljubitelje slanih poslastica. Uživajte u njenom jedinstvenom ukusu i iznenadite svoje goste ovom neobičnom kombinacijom sastojaka.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)