RECEPT ZA DOMAĆI JOGURT: Jako se lako pravi, imaćete ga stalno u kući i UŠTEDEĆETE!
Stalno ćete ga praviti.
Zahvaljujući brzom načinu života, sve više ljudi se odlučuje da kupuje gotove namirnice umesto da ih sami pripremaju. Međutim, domaće namirnice su neuporedivo ukusnije od kupovnih, a to posebno važi za jogurt. Priprema domaćeg jogurta je veoma jednostavna, a za to su vam potrebna samo dva sastojka.
Sastojci:
- 2 l mleka
- 200 ml gotovog jogurta
Prvo što treba da uradite jeste da mleko sipate u šerpu i zagrejete ga na srednje jakoj temperaturi, sve do tačke zagrevanja, ali ne do ključanja. Nakon toga, mleko ostavite da se prohladi. Kada se mleko rashladi, dodajte šolju mleka i pola šolje jogurta, i mešajte dok se jogurt u potpunosti ne rastvori u mleku. Zatim sipajte razmućeni jogurt u preostalo mleko, neprestano mešajući.
Nakon toga, pokrijte šerpu, umotajte je u kuhinjske krpe i stavite je u hladnu rernu. Uključite rernu na otprilike 50 stepeni i ostavite jogurt da odstoji najmanje četiri sata, ili idealno preko noći. Važno je napomenuti da što duže stoji u rerni, jogurt će biti gušći.
Kada dostigne željenu gustinu, izvadite jogurt iz rerne. Ukoliko se surutka uhvatila po vrhu, pažljivo je iscedite ili jednostavno umešajte žicom za mućenje.
I eto, vaš domaći jogurt je spreman za uživanje! Ovaj osvežavajući ukus će vas sigurno oduševiti, a uz to ćete biti ponosni na sopstveni proizvod koji ste napravili kod kuće.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)