PRSTE DA POLIŽEŠ: Starinski recept za najukusniju čokoladnu poslasticu!
Ako ste ljubitelji klasične kombinacije čokolade i oraha, onda je ova starinska torta idealan slatkiš za vas, koji možete da služite u svim prilikama.
Sastojci: 6 kašika šećera + 350 g šećera, 100 g seckanih oraha, 200 g mlevenih oraha, kašika praška za pecivo, šolja ulja, brašna prema potrebi, 200 g margarina, 7 štangli čokolade
Uputstvo: Na slabijoj vatri karamelizujte šest kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 grama šećera i ulje.
Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine. Dodajte prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela. U podmazanom i brašnom posutom kalupuispecite dve kore. Ušpinujte 100 grama šećera, dodajte mlevene orahe, margarin i dve štangle otopljene čokolade.
Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom. Ostatak čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina. Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)