TORTE SADRŽE JEDAN ŠTETAN SASTOJAK - IZBEGAVAJTE GA: Nutricioniskinja otkrila koja je najbolja ZAMENA!
Pokušajte da izbegavate ovakve torte.
Nema osobe koja ne voli torte, ima ih na svim proslavama, poput slavljima, rođendanima, svadbama...
Teško da možemo prestati da ih jedemo, a zbog samog šećera mnogima kasnije bude teška za varenje.
Nutricionistkinja Ana Todorović istakla je značajnu razliku između margarina i putera, posebno kada je reč o njihovoj upotrebi u pripremi torti. Iako mnogi smatraju da je margarin bolji izbor tokom posta zbog njegove postnosti, Todorović je istakla da margarin sadrži trans masti koje mogu biti štetne za zdravlje krvnih sudova. Sa druge strane, preporučuje se korišćenje putera kao zdravije alternative, prenosi "RTS Ordinacija".
Kao zamena za margarin, nutricionistkinja preporučuje korišćenje kokosovog ulja, ističući njegove prednosti u pripremi posnih varijanti torti. Takođe, naglašava da orašasto voće može dati masniju strukturu tortama, ali upozorava da ono u proseku sadrži 600 kalorija na 100 grama.
Ana Todorović ističe da osobe sa problemima žučne kese mogu imati lošu reakciju na unos masnih kolača, čak i do te mere da mogu doživeti akutni napad. Kada je reč o pripremi torti, savetuje se korišćenje više belanaca nego žumanaca, a naglašava se i korist od voća u tortama zbog njihovog bogatstva vitaminima i antioksidansima.
Nutricionistkinja je posebno istakla preporuke za osobe koje pate od dijabetesa, sugerišući konzumiranje torte sa malinama uz dodatne male trikove. Preporučuje se konzumiranje limunade bez šećera ili čaja sa dodatkom cimeta kako bi se smanjio unos šećera, pružajući tako mogućnost da se uživa u parčetu torte bez značajnog uticaja na nivo šećera u krvi.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)