NAJBOLJI RECEPT ZA BELU ČORBU: Super ukusna i prepuna vitamina (VIDEO)
Ovaj recept za belu čorbu morate danas da probate!
Ako tražite proveren recept, koji nikada ne omane, bela čorba je savršen izbor. Ukus je fantastičan, a čorba je prepuna vitamina i bez problema može da prođe i kao zaseban obrok.
Predstavljamo vam proveren recept koji ni za početnike neće predstavljati problem.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- 1 paštrnak
- 1 koren peršuna
- 1 krompir
- 1 glavica crnog luka
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašika suvog začina
- 1/2 kašičice soli
- 1 – 2 žumanca (zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno)
- 150 gr kisele pavlake
- peršunov list
Način pripreme:
Sitno iseckati crni luk, možete i da ga izblendirati ili izrendate, jer je tako mnogo sitniji, te se brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.
Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati uz luk kada je čaša vode isparila. Naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa ostaviti da se dinsta.
Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistiti i sitno iseckati. Kada je isparila skoro sva voda kada iz dinstanog luka i meso - sipajte povrće, pa nalijte 2 litra vode. Dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekša. Povremeno promešajte.
Kada se sve dobro skuvalo i omekšalo, dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću sipajte manje i obrnuto. Opet vratite na vatru da provri. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom.
Kada čorba provri sklonite sa vatre, pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte. Iscedite sok od limuna i dodajte u čorbu. Na kraju, možete čorbu da pospete seckanim peršunom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)