OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA KROMPIR: Hrskav spolja, a unutra MEKAN, tajna je u jednom SASTOJKU!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.04.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept morate da probate.

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA KROMPIR: Hrskav spolja, a unutra MEKAN, tajna je u jednom SASTOJKU!

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia

Poznati kuvar Gordon Remsi je poznat po svojoj kulinarskoj stručnosti, a njegov nekonvencionalni pristup postizanju savršeno hrskavih pečenih krompira nije izuzetak. Dok mnogi recepti zahtevaju upotrebu brašna, sode bikarbone ili soli.

Tajna ovog krompira je u palenti

 Prema rečima ovog kuvara, ključ postizanja idealne teksture leži u trokorak procesu. Protresanje ivica, premazivanje palentom i predgrevanje masnoće pomaže u stvaranju hrskavog, zlatnog korena dok održava unutrašnjost mekanom.



Sastojci:
  • Krompir
  • So
  • Biber
  • Palenta
  • Maslinovo ulje
  • Celi čenovi belog luka
  • Ruzmarin
Republika

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia

Krompir spremljen na ovoj način će sve oduševiti

 

Priprema

Za najbolji ukus, Ramsay preporučuje zamenu obične soli i mlevenog bibera krupnom morskom solju i sveže mlevenim crnim biberom. Alternativno, možete probati Ramsayevu omiljenu kombinaciju začina - pola kašičice kurkume i prstohvat čili ljuskica posutih pre pečenja.

1. Zagrejte rernu na 200°C (400°F).
2. Oljuštite i iseckajte krompire na krupne komade. Prebacite ih u veliki lonac pun hladne posoljene vode, pustite da provri, i kuvajte ih šest minuta.
3. Dodajte ulje u veliki pleh za pečenje i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu da se zagreje.
4. Kada se komadi krompira skuva, ocedite ih i protresite lonac. Pospite palentom i ponovo promućkajte kako bi se ravnomerno premazali. Ostavite krompire da se osuše pet minuta.
5. U međuvremenu, oljuštite cele čenove belog luka, blago ih izgnječite, i prebacite krompire u nauljeni pleh zajedno sa belim lukom i ruzmarinom. Pažljivo premažite krompire uljem i rasporedite ih u jednom sloju radi ravnomernosti.
6. Vratite pleh u rernu na 40 do 45 minuta, okrećući svakih 15 minuta, dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.

Jedno je sigurno, ovim krompirićima niko neće olako odoleti. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading