PUNJENE PAPRIKE SA PIRINČEM: Jelo koje je gotovo za 20 minuta, nije bez razloga broj 1 kada domaćice nemaju vremena!
Jelo je posno.
Sigurno se nakon praznika osećate naduveno i kao da ste malo više preterali sa hranom. Ne brinite, uz malo truda, vratićete kilažu na staru i neki kilogram više, nije problem. Ključ je zdrava ishrana, a ne izgladnjivanje. Mnogi će reći da pirinač nije zdrav, ali u malim količinama može biti zasitan i ukusan. Predlažemo da za ručak ili večeru napravite paprike po ovom receptu i uživate.
Sastojci:
- 4 crvene paprike srednje veličine
- 250 grama pirinča
- 1 kocka putera
- 1 čen belog luka
- suvi začini
- biber, crvena paprika
- peršun
- ulje
Priprema:
Paprike sa peteljkom stavite u vodu i posolite. Potom stavite na ringlu da se kuva. Kada voda provri kuvajte ih oko pet minuta.
U posebnoj činiji operite pirinač. Porom stavite puter da se topi u ringlu, a kada krene da "krčka" dodajte čen belog luka, pirinač i peršun. Potom dodajte i začine koje volite. Nalijte vodom i kuvajte dok se ne skuva.
Dok se pirinač kuva ljuštite paprike. Prvo skinite kožu paprike, a onda polako izvadite peteljku kao i koštice unutar.
Nauljite vatrostalnu posudu. U paprike stavite spremljen pirinač. Svaku papriku filujte sa otprilike oko tri pune kašike. Takođe, nije problem ni kada ispadne malo pirinča iz paprika, jer će se to lepo zapeći i biće ukusno. Paprike koje ste poređale u vatrostalnoj posudi prelijte uljem.
Stavite da se peče.
Rernu podesite na 220 stepeni i pecite 20 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)