ISTINA VAM SE SIGURNO NEĆE SVIDETI: Hrana koju kuvari NIKADA ne naručuju u restoranima, evo i zašto!
Ako nečije savete treba poslušati, to su onda sigurno profesionalni kuvari. Zato je veoma zanimljivo pogledati listu jela koja oni nikada ne bi naručili u restoranima.
Uobičajeno je da konobari predlažu specijalitet dana. Međutim, kako navodi šef kuhinje Albert Morele iz San Dijega, ti specijaliteti možda nisu uvek najbolji izbor.
Neki restorani kreiraju dnevne specijalitete na osnovu sastojaka koji se približavaju datumu isteka ili koji treba brzo iskoristiti. Umesto da se odlučite za dnevni specijalitet, bolje je da pitate konobara za preporuku za jelo napravljeno od lokalnih i svežih sastojaka.
Dilema oko piletine
Ako volite da zalivate pileću pečenicu svakih 15 minuta dok se peče, možda ćete biti razočarani pilećim jelima koja se služe u restoranima. Prema Food Network-u, kuvari često izbegavaju da naručuju piletinu u restoranima zbog prepečenosti i nedostatka originalnosti. Visoke cene i nedostatak svežine su takođe razlozi za izbegavanje jela od piletine.
Debata o morskim plodovima
Debata o tome da li treba da konzumirate morske plodove ponedeljkom se nastavlja među kuvarima koji zagovaraju sveže sastojke. Dok neki izbegavaju morske plodove u određenim danima, drugi i dalje uživaju u njima, posebno u obalskim restoranima poznatim po morskoj hrani. Međutim, savetuje se oprez kada je reč o ostrigama i drugim morskim plodovima, jer nepravilno čuvanje može učiniti sirove morske plodove opasnim za konzumiranje.
Sveži sastojci
Lanč restorani ili oni sa obimnim menijem često se bore da posluže sveže sastojke. Kuvari obično izbegavaju takva mesta jer su većina stavki obično barem jednom zamrznute. Veličina menija takođe igra ulogu, sa većim izborom koji ukazuje na manju verovatnoću da ćete dobiti svež obrok.
Korpe sa hlebom
Korpa sa hlebom koja krasi vaš sto možda ne sadrži sveže pečeni hleb. Često se ponuđeni hleb podreva.
Saga o salati
Izvršni kuvar Kejson Čong radije izbegava salate kada jede napolju, umesto toga se odlučuje za jedinstvena jela pripremljena sa sezonskim sastojcima. On veruje da salate retko prikazuju pravu kreativnost kuvara i radije istražuje nove i uzbudljive kombinacije ukusa.
Veto na povrće
Kuvari nikada ne naručuju tikvice i bundeve jer se obično poslužuju zaslađene u restoranima, što se protivi klasičnom načinu pripreme. Takođe, predjela kao što su orasi i perece se izbegavaju zbog verovatnoće da su prošli kroz više ruku, pre nego što su stigli na sto.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)