SLADOLED TORTA BOLJA I OD KUPOVNE: Najbolje osveženje u vrelim letnjim danima, nikad prostiji recept
Da bi bila savršena mora da se stegne u zamrzivaču oko dva sata.
Sladoled torta sa jafom i krem bananicama je veoma kremasta i slatka, ali da bi ukus bio baš onakav kakav želite morate sačekati da se stegne u zamrzivaču oko dva sata. Odlično je što vam ovaj recept može biti osnova i za druge ukuse, te od dodataka stavite šta vi želite. Šta god da ste izabrali nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 500 mililitara slatke pavlake
- 230 grama jafa keksa po izboru
- 100 grama krem bananica
- 10 biskvita
- otopljena čokolada po izboru
Priprema:
Slatku pavlaku sipajte u jednu odgovarajuću posudu u kojoj možete lepo da je umutite. Mutite sve dok ne bude čvrste strukture. Potom vam treba jafa keks ili neki sličan, ako ne volite takav može i neki drugi. Jedan keks secite na četiri dela, pa dodajte u slatku pavlaku. Krem bananice možete lomiti rukama, ne mora biti preveliki komad, a možete i nožićem seći. Kada ste sve isekli onda dodajte to u slatku pavlaku.
Potreban vam je pleh od 12 centimetara poput onog za banana hleb. Obložite ga streč folijom. U taj pleh izlijete slatku pavlaku. Zagladite na vrhu slatku pavlaku. Na vrh stavite biskvit umočen u mleko. Pokrijte folijom i stavite u zamrzivač na hlađenje oko dva sata.
Kada je prošlo dva sata, okrenite poslasticu naopačke i skinite streč foliju.
Premažite kolač otopljenom čokoladom ili kremom po izboru. Vratite na hlađenje još 10 minuta u zamrzivač.
Uživajte, prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)