UZ OVAJ TRIK IZABRAĆETE NAJSLAĐU LUBENICU: Ovo vam prodavci sigurno neće otkriti, uradite sledeće

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provereni saveti za odabir najukusnije lubenice.

UZ OVAJ TRIK IZABRAĆETE NAJSLAĐU LUBENICU: Ovo vam prodavci sigurno neće otkriti, uradite sledeće

Foto: shutterstock

Kupovina savršene lubenice može biti prava misterija, ali postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da izaberete najsočniji plod.

Pogledajte mrlje na površini

Jedan od znakova da je lubenica zrela jeste mrlja na njenoj površini. Žućkasta mrlja ukazuje na to da je plod dugo ležao na suncu i dozreo, dok su bele ili svetlozelene mrlje znak da je lubenica ubrana pre nego što je potpuno sazrela.

Kada birate lubenicu, obratite pažnju na boju mrlje - što je žućkastija, to je verovatnije da je lubenica sočna i slatka.


Pazite na kvalitet kore

Kvalitet kore takođe može otkriti dosta o unutrašnjosti lubenice. Tražite lubenicu sa tamnozelenu, tvrdom i glatkom površinom, bez oštećenja. Mekana kora ili osušena površina mogu biti znakovi da je lubenica već počela da truli ili da je izgubila sočnost i slatkoću. Takođe, asimetričan oblik lubenice može ukazivati na to da je plod dobro sazreo.

Foto: Shutterstock

Kako izabrati najbolju lubenicu


Težina ploda

Prilikom biranja lubenice, iskoristite svoje mišiće. Budući da lubenica sadrži oko 92% vode, težina ploda može biti pokazatelj njenog sočnog sadržaja. Podignite nekoliko lubenica iste veličine i odaberite onu koja je najteža - verovatno je i najsočnija.

Kada primenite ove trikove, možete biti sigurni da ćete izabrati savršenu lubenicu koja će vas osvežiti tokom vrućih letnjih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading