Napravite "Japansku tortu", poslasticu kojoj niko neće odoleti!
Torta od sira je desert koji nam baš nikad neće dosaditi, nezavisno od toga koliko smo ga već puta jeli.
O čemu se tačno radi i kako da je pripremite, proverite u nastavku.
Sastojci:
250 g kremastog sira,
50 g putera,
140 g šećera,
100 ml mleka,
60 g brašna,
20 g gustina,
6 jaja,
sok ½ limuna,
prstohvat soli
Za posluživanje:
šećer u prahu,
5 kašičica pekmeza od šljive,
2 – 3 kašičice rakije
Uputstvo:
Puter i sir ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekšaju. Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite mikserom dok se ne zapene pa im dodajte šećer i prstohvat soli i nastavite da mešajte dok se ne formira čvrst sneg.
U posudu stavite sir i puter pa ih kremasto izmiksajte na najmanjoj brzini. Dodajte limunov sok i jedno po jedno žumance stalno miješajući. Umešajte mleko, promešajte brašno i gustin pa i njih umešajte u smesu od sira.
Kutlačom nežno izmešajte belanca i sir.
Kalup za tortu s odvojivim okvirom (veličine 22 cm) obložite pek papirom s unutrašnje strane, a sa spoljašnje strane ga obložite aluminijskom folijom i to u bar tri sloja. U tako pripremljen kalup sipajte smesu za tortu.
Renu zagrejte na 150 stepeni. Zagrejte 1,5 l vode do vrenja. Kalup stavite u veliki lim od rerne, pa sve zajedno u rernu, potom u lim sipajte ključalu vodu do polovine kalupa. Pecite 60 minuta i ni slučajno ne otvarajte rernu pre.
Pečenu tortu odmah izvadite iz rerne, pažljivo odmotajte foliju, odvojite kalup i skinite pek papir. Tortu po želji ukrasite šećerom u prahu i poslužite uz pekmez od šljiva.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)