GREBANJE JE ZNAK LJUBAVI: Pojave koje pokazuju da vas mačka obožava

Autor:

Lifestyle

30.08.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako to ume da iznervira vlasnike, mace koriste šapice da bi pokazale koliko im je stalo do njih.

RepublikaFoto: Le PETit WCF
Grebanje nije znak da je mački dosadno i da želi da vas iznervira

Ljudi koji ne vole mačke imaju brojne predrasude o ovim životinjama, poput onih da se ponašaju kao bogom dana stvorenja, da su hladne, bezosećajne i da ne vole ljude, pa ni vlasnike. Međutim, vlasnici mačaka će vam reći da je realnost mnogo drugačija i da mačke mogu da budu veoma umiljate i pune ljubavi, ali to, za razliku od pasa, ne pokazuju jasno. Srpski telegraf otkriva kako mace pokazuju ljubav prema ljudima koji se staraju o njima.

LIZANJE

Ljudska koža jeste slana, ali to nije jedini razlog zašto mačke vole da ližu vlasnike. Mačke koriste lizanje kada se kupaju i doteruju, ali preko jezika ostvaruju i bliske veze, recimo, mama maca sa svojim mačićima. Zbog toga lizanje možete da shvatite kao znak ljubavi .

PREDENJE

Mačke predu kako bi pokazale osećanja, a najčešće je to pokazatelj prijateljske nastrojenosti i ljubaznosti. Preko predenja mačke takođe komuniciraju sa mačićima. Čak i ako primetite da vaša mačka prede kako bi izrazila neprijatna osećanja, poput stresa, bolesti ili gladi, to je i dalje dokaz da vas vidi kao važnu osobu koja joj može pomoći.

POKAZIVANJE STOMAKA

Kada vaša maca legne na leđa i pokaže vam stomačić, na taj način vam pokazuje da u vas ima najviše poverenja. Tada namerno otkriva svoj ranjiv deo, a u isto vreme poručuje da zna da nećete da je povredite i da je uz vas sigurna. Takođe, otkrivanje stomaka je znak da želi da joj posvetite malo više pažnje. Međutim, morate da budete oprezni jer mačke ne okreću stomačić da bi se mazile, kao što to rade psi. Neke mace će vam jasno staviti do znanja da ne smete da joj pipate stomak.

RepublikaFoto: pixabay.com

TRLJANJE

Jedan od najčešćih pokazatelja da vas vaša mačka obožava je trljanje njuške o vaše lice ili deo tela koji joj je dostupan. Na taj način mačke obeležavaju mirisom svoju teritoriju i poručuju vlasnicima da im veruju.

SPAVANJE

Većina vlasnika ne žali pare da mački obezbedi što udobnije mesto za spavanje, ali i pored toga, mačke ponekad uskoče u njihov krevet i spavaju pored njih. To rade iz istog razloga zbog kojeg često prate vlasnike po stanu - pokazuju ko im je najvažnija osoba na svetu i žele da budu blizu kad god je to moguće.

PRITISAK I GREBANJE

Mnoge vlasnike nervira kada ih mačke blago pritiskaju šapama i grebu. Međutim, to nije znak da je mački dosadno i da želi da vas iznervira. Baš suprotno. U pitanju je instinkt koji im je ostao otkad su bile mačići, kada su na taj način stimulisale mleko majke za vreme hranjenja. Taj instinkt, inače, pokazuje duboku ljubav koju osećaju prema vlasnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading