Svi bacamo peteljke od trešanja, a one su vrlo lekovite
Sezona trešanja je u punom jeku i svi volimo da uživamo u njohovom ukusu. Dok se sladimo ovim ukusnim voćem, ne obraćamo pažnju na peteljke koje su izuzetno zdrave.
Nekada su naše bake i deke peteljke odvajali i sušili kako bi od njih napravili čaj.
Čaj od peteljki trešanja je odličan lek koji uspešno leči oboljenja bubrega, upale mokraćnih kanala, a koristan je i kod izbacivanja kamena u bubregu. Naučnici sa Univerziteta Mičigen su pomno ispitivali lekovitost peteljki i zaključili da one imaju izuzetno moćno dezinfekciono dejstvo, što pomaže organizmu da se očisti od neželjenih mikroorganizama.
Priprema čaja je vrlo jednostavna. Peteljke najpre treba dobro osušiti na suncu i u litar ključale vode dodati šaku peteljki. Kuvati dva minuta i nakon toga poklopiti posudu i tečnost ostaviti da odstoji sat vremena.
Čaj možete konzumirati 3-4 puta dnevno, a moćete ga zasladiti i medom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)