DRAGOCENA ZAČINSKA BILJKA! Konzumacija RENA čini čuda za naš organizam: Evo koje bolesti sprečava!
U Srbiji se ren još uvek ne koristi onoliko koliko bi trebalo, naročito ako uporedimo sa Rusijom, gde se odavno oslanjaju na lekovita svojstva ova začinske biljke.
Njegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.
Ren sadrži jedinjenje zvano sinigrin, prirodni antibiotik koji se efikasno bori protiv respiratornih problema, a posebno sinusitisa.
Šta sadrži?
Koren rena ima skoro pet puta više vitamina C nego limun i pomorandža. Sadrži i ugljene hidrate, belančevine, masti, eterična ulja, mineralne soli i fintocide, to jest prirodne antibiotike.
Svakodnevno unošenje umerene količine rena pomoći će vam da vaš respiratorni sistem bude zdrav, ali i doneti niz drugih pogodnosti. NJegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.
Ren pomaže u borbi protiv upala
Siniring koji se nalazi u renu blokira komponente imunološkog sistema koji uzrokuju upale, a takođe pomaže u borbi proziv opasnih slobodnih radikala koji štete zdravlju ćelija.
Istraživanja pokazuju da je dobar i kod infekcija urinarnog trakta.
Važno je da ne krenete sa unošenjem rena odjednom u velikim količinama, posebno ukoliko ga niste ranije jeli. Ono što je takođe važno jeste da ukoliko imate problema sa varenjem budete oprezni sa renom i vidite kako vam prija jer on može iritirati stomak.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)