(RECEPT) MAK, MALINE I FIL OD VANILE: Ovaj kolač se brzo sprema, a još se brže pojede!
Spoj maka i malina u startu obećava! Ako tome dodate još i kremasti fil od vanile - jasno vam je da je reč o vrhunskom kolaču koji se brzo i lasko sprema, a još brže pojede...
Sastojci:
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 150 g brašna
- 150 g mlevenog maka
- na vrh kašičice praška za pecivo
- 100 g džema od višanja za premazivanje biskvita
Krem:
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od vanile
- 2 kašike brašna
- 110 g šećera
- 30 g omekšalog maslaca
Za dekoraciju:
- 200 g malina
Priprema
Od sastojaka za testo umutite smesu za biskvit. Pecite u plehu obloženom papirom za pečenje oko 35 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
Dok se biskvit peče, skuvajte fil. U posudu za kuvanje stavite mleko, jaja, obe vrste šećera, puding od vanile i brašno, ali prvo varjačom dobro izmešajte da ne bi imalo grudvica. Tek tada stavite na laganu vatru i skuvajte fil. Kada se smesa zgusne, mešajte na laganoj vatri još 5 minuta. U ohlađeni fil dodajte omekšali maslac i dobro izmiksajte.
Ohlađeni biskvit oblikujte na jednake kocke, uz pomoć kalupa, čaše ili, ako ste precizni, noža. Svaku kocku premažite džemom od višanja i ukrasite kremom. Olakšajte sebi dekoriranje tako što ćete fil da stavite u poslastičarsku vrećicu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)