(RECEPT) OVA SALATA JE SPAS ZA ŠTITNU ŽLEZDU: Kombinacija ovih sastojaka vraća HORMONE u normalu!

Autor: Republika

Lifestyle

16.10.2020

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ishrana bogata korisnim namirnicama je siguran put do ozdravljenja!

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Hašimotova bolest, koja može uzrokovati hipotireozu, rašireni je zdravstveni problem koji karakteriše usporeni rad štitnjače. S tim poremećajem koji može uticati na brojne aspekte života borila se i Magdalena Wszelaki, sertifikovani trener "holističkog zdravlja", koja je osmislila recepte za bolji rad štitne žlezde, među kojima je i kremasta salata od krompira koju Magdalena opisuje kao isceljujuću.

Nakon što joj klasična medicina nije mogla pomoći, Magdalena je sama počela da istražuje mogućnosti izlečenja, pa je shvatila da je ključ ozdravljenja u obnovi probavnog sistema, ravnoteži količine šećera, detoksikaciji jetre i emocionalnom zadovoljstvu, poput ljubavi prema samom sebi. 

Kremasta salata od krompira koju ona preporučuje je kombinacija probiotika i prebiotika. Probiotici su kulture bakterija koje su zdrave za normalnu crevnu funkciju i često sprečavaju štetne bakterije da uzrokuju bolest. Prebiotici su hranljive materije koje bakterije upotrebljavaju za rast i razmnožavanje, a u njih spadaju prehrambena vlakna i ugljeni hidrati koji se ne razgrađuju u gornjem delu creva i dospevaju u debelo crevo gde se nalazi većina bakterija.

Vreme potrebno za pripremu kremaste salate od krompira je 20 minuta, a vreme kuvanja 45 minuta, dakle, sve ukupno malo više od sat vremena. Količina salate u ovom receptu dovoljna je za 8 do 10 porcija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci za kremastu salatu od krompira

- 1 kg crvenih krompira, narezani na četvrtine ako su veliki

- 1 kašičica morske soli
- 4 trakice slanine
- 100 grama kiselog kupusa narezanog
- 2 kašičice senfa
- 30 grama narezanog mladog luka
- 100 grama majoneza
- 30 grama rasola od kiselog kupusa ili 2 kašičice jabukovog sirćeta

Postupak

1. Zagrejte rernu na 175 Celzijusovih stepeni
2. Krompire u kori kuvajte u slanoj vodi 45 minuta ili dok ne postanu mekani
3. Slaninu pecite 45 minuta ili dok ne dobije lepu smeđu boju
4. Izlijte vodu u kojoj se kuvao krompir i pustite krompire da se ohlade
5. Narežite krompir na kockice veličine oko 1 centimetar
6. Krompiru dodajte sve ostale sastojke i lagano promešajte

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading