Kako da se slavski kolač ne RASCVETA ili ISKRIVI: Umesite ga po STARINSKOM RECEPTU koji PROVERENO USPEVA!
Bliži se Sveti Nikola, dan koji većina Srba obeležava kao krsnu slavu, a ostali dolaze u goste. Ove godine, zbog epidemioloških mera preporuka je da slava bude obeležena u krugu najuže porodice, bez rodbine i prijatelja. Domaćice će biti rasterećene pripreme većih količina hrane, ali slava ne može da prođe bez glavnih obeležja - žita, vina i slavskog kolača.
Pravilo je da domaćica obavezno umesi slavski kolač sa osveštanom vodicom, kako bi, po predanju, zaštitnik doma uvek bio uz porodicu koja ga svetkuje.
Ali, mešenje slavskog kolača za mnoge, pogotovo za mlade domaćice predstavlja izazovan posao, jer ili ne naraste dovoljno, ili se rascveta, ili "izađe" iz posude u kojoj je pečen.
Da vam se to ne bi dogodilo, važno je da prilikom pripreme slavskog kolača poštujete dva važna pravila – kolač mora da bude dobro umešen, a posudu u kojoj ćete ga peći morate da stavite u baš vrelu rernu.
Ukoliko nemate proveren recept za pripremu testa za slavski kolač, isprobajte ovaj tradicionalni koji uvek uspeva.
Sastojci:
- kilogram brašna tip 500 za kolač i 250 g brašna za ukrašavanje
- 1 sveži kvasac
- 300 ml vode
- 2 supene kašike šećera
- 1 supena kašika soli
Priprema:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)