Uvrstite ovaj ZAČIN u ishranu i gledajte kako se KILOGRAMI TOPE, a zdravlje POPRAVLJA!
Za morsku so znamo već decenijama, u proteklih bekoliko godina popularna je postala i himalajska so, a da li ste znali da postoji i crna so?
Ukoliko crnu so uvrstite u redovnu ishranu, telo će vam biti zahvalno. Nutricionisti preporučuju jednu kašičicu dnevno kao dodatak jelima i u kratkom vremenskom periodu ćete primetiti poboljšanje zdravlja.
Crna se so još naziva i Indijska, a upravo u ovoj zemlji ga lekari prepisuju pacijentima koji imaju visok krvni pritisak. S obzirom na to da u sebi ima malu količinu natrijuma, ona ne stvara opasnost za povećanje pritiska, te je daleko bolja opcija od morske soli. Takođe, preporučuje se za ublažavanje gorušice i gasova u crevima.
Kako se dobija crna so?
Dobija se iz vulkanskih područja Pakistana i Indije, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan ukus jelima. Zbog mogućnosti razgradnje lipida i enzima, ova so je vrlo efikasna u smanjenju masnih naslaga. Jendostavno zamenite kuhinjsku so sa crnom i gledajte kako kilogrami odlaze.
Zdravlje kose
Odličan je saveznik u borbi protiv opadanja kose. Nije potrebno da pravite masku za kosu, već ćete benefite primetiti samo ukoliko počnete redovno da je konzumirate. Minerali koji se nalaze u njoj će uticati na rast i jačnje vlasi, a osim toga, učiniće kosu sjajnijom i gušćom.
Nuitricionisti preporučuju da popijete jednom dnevno čašu soka od paradajza u koji ćete dodati jednu kašiku ove soli.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)