TRI TRIKA ZA ČIŠĆENJE ZAGORELE ŠERPE: Ovo su potpuno neočekivane METODE za uklanjanje ostataka hrane!

Autor: Republika

Lifestyle

17.02.2021

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle majstorija u kuhinji zagorela šerpa je nešto što i najboljim domaćicama može da se dogodi.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

U jednom trenutku vam nešto odvuče pažnju i već imate zagorele naslage na posudama u kojima kuvate jelo. To ne samo da vam je pokvarilo ukus specijaliteta već će vam zadati i popriličnu glavobolju dok budete prali. Ali ne mora biti tako, uz ove jednostavne trikove možete lako da se rešite zagorelih ostataka u trenu.

Pre nego što krenete imajte ovo na umu - u zavisnosti od toga od kog je materijala posuda (većina onih na tržištu je od nerđajućeg čelika, emajliranog gvožđa ili aluminijuma), možete je oštetiti ako upotrebljavate čeličnu vunu ili jako sredstvo za čišćenje. Zato počnite s najnežnijom mogućom tehnikom, a invazivnije načine čišćenja koristite samo ako je to neizbežno.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

* Ove metode ne preporučujemo za teflonske tiganje.

Evo nekoliko efikasnih metoda za čišćenje zagorele šerpe...

1. TABLETA ZA PRANJE SUDOVA

Ispostavilo se da su tablete za pranje posuđa dobre za još mnogo toga, osim za mašinu za pranje sudova. U ovom slučaju samo prekrijte dno posude s malo vode i zagrejte je na laganoj vatri. Zatim pomerite posudu s vatre i trljajte tabletom po zagorelom delu. Isperite i operite toplom vodom pomešanom s deterdžentom za suđe.

Probajte da uklonite zagorelu hranu i sredstvom za čišćenje rerni, naprskajte i ostavite da deluje, pa operite šerpu na uobičajen način

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. LIMUN

Postoji li nešto što limun ne može učiniti? Kiselina iz dva-tri limuna dovoljna je da ukloni zagorele ostatke s dna posude i ne zahteva nikakvo veće ribanje na kraju. Napunite posudu vodom i ubacite limun isečen na kriške. Pustite da se komadi limuna prokuvaju u vodi i ostavite pet-deset minuta, a zatim prospite vodu i limun i isperite.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

3. ALUMINIJUMSKA FOLIJA

Ova metoda, iako poslednja na spisku, najmoćnija je metoda za uklanjanje zagorelih ostataka hrane. Na zagorele delove pospite izdašnu količinu sode bikarbone i dodajte malo vode da napravite pastu. Zgužvajte malo aluminijumske folije i ribajte dok ne očistite sve ostatke. Isperite posudu toplom vodom i deterdžentom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading