RECEPT ZA POHOVANA JAJA: Ako vam je dosadio uobičani ukus, ovo je idealno za vas!
Tajna je u dva sastojka.
Sastojci:
Šest jaja
250 g mlevenog mesa (po izboru)
jedna ljuta kobasica
jedna jabuka
jaja
brašno
prezle
Priprema:
U činiji pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. U ključalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuvajte 4,5 minute. Kuvana jaja odmah ocedite i prelijte hladnom vodom. Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno. Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)