Čuvarkuća ČUVA ZDRAVLJE!
Čuvarkuća je biljka koju većina nas ima kod kuće, ali da li ste znali da ona može da leči bradavice, rane i opekotine i da se konzumira sa medom i pomogne da ojačate imunitet ili rešite zatvor.
Osim što je dobra za imunosistem, njeni sveže zdrobljeni listovi ili sveže isceđen sok blagotvorno deluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pege, kao i na bolna mesta nastala od gihta ili uboda insekta.
Pored toga što njen sok može da se nanosi na kožu i što ima blagotvorna dejstva, ova biljka može i da se jede!
Pokazalo se da je čuvarkuća naročito delotvorna ako se kombinuje s medom, i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.
Zato, 300 grama iseckanih svežih listova čuvarkuće pomešajte sa 500 grama meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata pre doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa. Pored toga, ova sjajna mešavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma.
P. S. Ovaj preparat nije lek, pa valja biti oprezan i konsultovati se s lekarom, a posebnu pažnju treba da obrate trudnice i deca.
Poreklom iz Meksika, ova čudesna biljka raste svuda: po stenama, krovovima, zidovima, u kući u saksijama. Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža dosta. Poznato je koliko je čuvarkuća delotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)