EVO ZBOG ČEGA NE TREBA KUPOVATI ŽUTU TESTENINU: Italijani OTKRIVAJU koja boja pokazuje da je reč o NAJBOLJEM KVALITETU
Taljatele, špagete, bukatini, rigatoni, tortiglioni i testinine ostalih oblika i sastava ima na pretek zbog čega je teško odabrati najbolje, ali jedno morate znati.
Podrazumeva se da su Italijani svetski pravci koji pojedu najviše testenine godišnje. Prema proračunima u pitanju je šest do sedam ovakvih obroka nedeljno na stolu. Većina te testenine je kupovna.
Najčešće mišljenje je da bi testinina bila kvalitetna mora biti sveža i napravljena ručno.
Da li ste znali da osim u nekoliko regija, Italijani se ne zamaraju previše. U nekim restoranima kuvari se upravo oslanjaju na kupovnu testininu. Ipak, ono što ste i sami sigurno primetili je da je neka testenina žuta, a neka bela. Sigurno ste se bar jedom zapitali koja je razlika?
Kako izgleda kvalitetna testenina?
Zapravo, visokokvalitetna suva testenina mora izgledati malo "prašnjavo", neprozirno i ne baš sjajno, odnosno sa hrapavom površinom svetlije boje. Otprilike, što gore izgleda to znači da je pažljivije pravljeno.
Izbegavajte suvu testeninu koja izgleda previše glatko, i jako žuto jer to ukazuje na nizak kvalitet.
Kako prepoznati kvalitetnu testeninu u supermarketu?
Prvo što morate znati je da se suva testenina pravi od testa sastavljene od krupice durum pšenice i vode, koje se zatim sabije u kalup, da bi se dobio željeni oblik. Taj postupak se naziva trafilatura, a nakon njega testenina se potpuno suši. Dakle, pored čitanja sastava testenine, možete je proveriti i golim okom, piše sajt "Why Italians".
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)