KADA OVO BUDETE ČULI, ASPIRIN ĆETE UVEK UBACIVATI U VEŠ MAŠINU: Doslovno ćete SPASITI odeću, zaboravite na SKUPU hemiju!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.03.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da ovo počnete da praktikujete.

KADA OVO BUDETE ČULI, ASPIRIN ĆETE UVEK UBACIVATI U VEŠ MAŠINU: Doslovno ćete SPASITI odeću, zaboravite na SKUPU hemiju!

Foto: shutterstock

Dosadne mrlje mogu biti prava noćna mora, ali postoji nekoliko jeftinih trikova koji mogu pomoći u njihovom uklanjanju. Evo nekoliko korisnih saveta za efikasno uklanjanje mrlja:

Kada dođe do fleke, važno je brzo reagovati

Ako se radi o svežim mrljama, važno je da odmah pokupite višak tečnosti čistom belom krpom ili salvetom, a zatim nežno odvojite preostali tipum nožem. U slučaju čvrstih mrlja, poput blata, bolje je sačekati da se mrlja osuši pre nego što preduzmete bilo kakve korake, ali pre pranja odeće.


Prvo ispiranje mrlje hladnom vodom može biti veoma efikasno, jer je tada najmanje verovatno da će mrlja ostati. Takođe, štedite i materijal i električnu energiju.

Izuzetno prljavu odeću je najbolje prati odvojeno, kako se razne mrlje ne bi prenele na čistiju odeću tokom pranja.
Republika

Foto: shutterstock

Rešite se fleka na prost način

Jeftini trikovi za skidanje mrlja:

Soda bikarbona:


Potapanje odeće u mešavinu vode i sode bikarbone može pomoći u vraćanju prirodne boje odevnim predmetima za samo nekoliko minuta.

Aspirin:

Zgnječite 6 aspirina i dodajte ih u posudu sa vodom, a zatim potopite odeću u smešu 30 minuta. Nakon toga operite odeću kao i obično, i mrlja će nestati. Takođe, možete i samo ubaciti aspirin u mašinu. 

Republika

Foto: shutterstock

Uštedite tako što ćete koristiti ove jeftine trikove

 

Sirće i limun:

Pomešajte limunov sok i sirće sa deterdžentom i operite odeću kao i obično. Iako je miris ove mešavine malo jači, brzo će ukloniti mrlje.

Ovi jeftini trikovi mogu biti veoma korisni u borbi protiv dosadnih mrlja na odeći, pružajući efikasne rezultate bez potrebe za skupim sredstvima za uklanjanje mrlja

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading