NJATEŽE ZA SKIDANJE: Evo kako najlakše da uklonite fleke od paradajza

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan trik otkriva kako da se rešite dosadnih mrlja od paradajza za samo nekoliko koraka!

NJATEŽE ZA SKIDANJE: Evo kako najlakše da uklonite fleke od paradajza

Foto: Shutterstock

Fleke od paradajza mogu biti veoma uporne i iritantne, posebno kada je u pitanju paradajz sos. Tanin koji se nalazi u semenkama paradajza čini fleke posebno otpornim na čišćenje, dok prisustvo ulja u sosu dodatno komplikuje proces uklanjanja fleka. Međutim, postoji nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći da se rešite ovih dosadnih fleka.

Prvi koraci u uklanjanju fleka od paradajza

Kada se suočite sa flekom od paradajza, važno je da odmah reagujete. Prvo, vrlo pažljivo sastružite semenke i pulpu paradajza oštrim nožem, a zatim dobro isperite zahvaćenu tkaninu hladnom vodom. Nakon toga, tkaninu možete natopiti deterdžentom za sudove i ostaviti da odstoji barem pola sata pre nego što je operete. Ukoliko fleka i dalje ostane vidljiva, možete pokušati sa penušavim deterdžentom za brijanje ili mešavinom deterdženta za sudove i alkoholnog sirćeta.

Kako ukloniti fleke od paradajza sa sodom bikarbonom

Soda bikarbona se pokazala kao veoma efikasno sredstvo za uklanjanje fleka od paradajza. U situacijama kada fleke ne sadrže ulje, možete jednostavno ukloniti ostatke paradajza sa kašikom, dok za fleke koje sadrže ulje možete napraviti smesu sode bikarbone i vode koju ćete naneti na fleku. Nakon što smesu ostavite da odstoji, isperite tkaninu hladnom vodom.

Uklanjanje fleka od paradajza može biti izazovno, ali uz pravilno postupanje i korišćenje odgovarajućih sredstava, možete uspešno očistiti zahvaćenu tkaninu. Važno je reagovati brzo i pažljivo pratiti korake kako biste postigli najbolje rezultate.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading