KOD NAS PRŽI, A NA PRIMORJU? Evo kakve su prognoza za omiljena letovališta Srba!

Autor:

Putovanja

20.06.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom mestu će biti i preko 40 stepeni.

KOD NAS PRŽI, A NA PRIMORJU? Evo kakve su prognoza za omiljena letovališta Srba!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Balkansko poluostrvo trenutno se suočava sa drugim toplotnim talasom, a prognoze ukazuju na nastavak visokih temperatura u narednim danima.

Na crnogorskom primorju očekuje se vedro i tropski toplo vreme, sa jutarnjim temperaturama koje neće padati ispod 20°C, dok će maksimalne dnevne temperature dosezati čak do 37°C. U unutrašnjosti zemlje, poput Podgorice i Danilovgrada, temperature se očekuju i do 40°C, dok bi sledeća sedmica mogla doneti nešto prijatnije temperature, ali i dalje vrlo toplo vreme.


Hrvatsko primorje takođe će biti obuhvaćeno visokim temperaturama, sa Dalmacijom koja može očekivati vrelo vreme sa temperaturama od 35 do 37°C, dok će u zaleđu temperature biti još više. Severni Jadran i Istra moći će da uživaju u nešto prijatnijim temperaturama oko 30°C, ali se tokom vikenda očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, naročito na severnom Jadranu i u Istri. Sledeća sedmica donosiće nešto prijatnije temperature duž celog hrvatskog primorja, uz očekivane temperature od 30 do 34°C.

Dok veći deo Balkana očekuje ekstremne temperature, crnomorska obala Bugarske moći će da uživa u znatno prijatnijem i ugodnijem vremenu, sa maksimalnim temperaturama od 25 do 30°C.

Očekuje se sunčano i tropski toplo vreme, dok će oblast oko Atine i kontinentalni deo jugoistočne i centralne Grčke doživeti najveće vrućine sa lokalnim temperaturama i iznad 40°C.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading