VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE SRBE KOJI LETUJU ILI PLANIRAJU ODMOR U GRČKOJ! Hitno se oglasilo tamošnje Ministarstvo!

Autor:

Putovanja

12.07.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno će novim nevremenom biti pogođena područja zapadna Sterea, Tesalija i zapadni Peloponez.

VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE SRBE KOJI LETUJU ILI PLANIRAJU ODMOR U GRČKOJ! Hitno se oglasilo tamošnje Ministarstvo!

Foto: shutterstock

Grčka se suočava s novim toplotnim talasom nakon najtoplijeg juna u svojoj istoriji, prema preliminarnim podacima meteorološke službe.

Vlasti su upozorile da se očekuju visoke temperature do 19. jula, sa vrhuncem sredinom naredne nedelje. Posebno će biti pogođena područja zapadna Sterea, Tesalija i zapadni Peloponez, gde se prognoziraju temperature do 43 stepena Celzijusovih.

Jugozapadni vetar iz Afrike doprineće ovom porastu temperature, saopštilo je Ministarstvo za civilnu zaštitu i klimatske promene.

Prošli jun je bio najtopliji zabeležen ne samo u Grčkoj, već i globalno, prema evropskoj klimatskoj službi Kopernik, što je istaknuto u izveštaju AP-a. Ovi ekstremni meteorološki uslovi podstiču zabrinutost na lokalnom i globalnom nivou, naglašavajući potrebu za praćenjem klimatskih promena i njihovih uticaja na životnu sredinu.

Predstojeći toplotni talas predstavlja izazov za turiste koji trenutno posećuju Grčku tokom letnjih meseci. Preporučuje se da posetioci budu svesni visokih temperatura i preduzmu neophodne mere opreza radi zaštite od vrućine. Lokalne vlasti i turističke agencije treba da preduzmu korake kako bi osigurale bezbednost i udobnost posetilaca tokom ovog perioda.

Podsećamo, u Grčkoj trenutno besni i požari. 

Požar koji je izbio juče u središnjem delu Grčke u okrugu Korintiji na Peloponezu, a koji je zahvatio šumsko područje preti da izmakne kontroli, prenose grčki mediji.

Lokalnom stanovništvu šire oblasti u Stimagi Korintiji upućema je poruka putem broja 112, da ostanu u pripravnosti i slede uputstva nadležnih, a na licu mesta je i regionalni guverner Peloponeza Dimitris Ptohos, navodi grčki sajt.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading