DRAMA U NEMAČKOJ: Tehnički problem u kontroli letenja izazvao kašnjenja i otkazivanja letova

Autor:

Putovanja

04.10.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operater Fraport je saopštio da je oko 70 letova otkazano, ali da se ne očekuje da će ih biti više, jer je problem rešen

DRAMA U NEMAČKOJ: Tehnički problem u kontroli letenja izazvao kašnjenja i otkazivanja letova

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Tehnički problem u nemačkoj kontroli letenja izazvao je danas poremećaje u saobraćaju, pri čemu su neki letovi na aerodromu u Frankfurtu, koji je najveći u zemlji, bili otkazani.

Kako je javila agencija AP, iz kontrole letenja je rečeno da se problem koji se pojavio u petak ujutru odnosio na planove leta i podatke o vremenu.

Problem je rešen oko 10.30 sati, ali je izazvao kašnjenja u različitom obimu širom zemlje. Aerodrom u Frankfurtu je upozorio na svom vebsajtu da se kašnjenje ili oktazivanje letova može očekivati tokom dana.

Operater Fraport je saopštio da je oko 70 letova otkazano, ali da se ne očekuje da će ih biti više, jer je problem rešen, navodi AP pozivajući se na nemačke agencije.

Nemačka najveća avio kompanija, Lufthanza, je navela da je bilo nekoliko otkazivanja letova i kašnjenja, ali da dugolinijske usluge nisu bile pogođene.

Kad smo kod aviona i aerodroma, regionalni aerodrom u Mijazakiju na jugozapadu Japana zatvoren je juče nakon što je u blizini aerodromske piste eksplodirala američka bomba koja je verovatno pala tokom Drugog svetskog rata.

Zbog ovog incidenta otkazano je 87 letova, prenosi Rojters.

Eksplozija bombe napravila je sedam metara širok i metar dubok krater nasred dela puta rezervisanog za dovoz aviona u blizini piste, saopštio je zvaničnik japanskog Ministarstva saobraćaja, prenosi Rojters.

Tim japanskih snaga kopnene samoodbrane za uklanjanje eksplozivnih naprava kasnije je utvrdio da je uzrok eksplozije bila američka bomba koja je bila zakopana ispod površine zemlje, a koja verovatno datira iz vazdušnog napada izvedenog tokom Drugog svetskog rata, rekao je japanski zvaničnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading