POČINJE SPREKTAKL U BEOGRADU! Džudo turnir oborio rekode - Evo koliko učesnika ima!

Autor:

Sport

21.09.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuju se uzbudljive borbe.

POČINJE SPREKTAKL U BEOGRADU! Džudo turnir oborio rekode - Evo koliko učesnika ima!

Foto: DŽK Crvena zvezda

Džudo klub Crvena zvezda

Danas je u beogradskoj dvorani Šumice počeo drugi po redu međunarodni turnir "Crvena zvezda kup" namenjen mladim džudistima uzrasta od 10 do 14 godina. Učestvuje čak 750 dečaka i devojčica iz 65 klubova i osam zemalja, što ukazuje na veliki broj učesnika i značaj ovog takmičenja.

Predsednik Zvezde i Skupštine SD Crvena zvezda Stojan Vujko izrazio je zadovoljstvo zbog okupljanja mladih džudista na jednom mestu, ističući da su oni budućnost ovog sporta. 

- Prateći turnire mogu da kazem da većinu vas poznajem, vi ste snaga i budućnost našeg džudoa. Uveren sam da ćete danas pokazati da je džudo više od sporta, nego način života. Kao što je naš osnivač Džigoro Kano rekao nije suština da budemo bolji od protivnika nego da danas budemo bolji od jučerašnjeg sebe- istakao je Vujko.

Takođe, nije propustio priliku da podseti učesnike da je džudo više od sporta, to je način života. Ohrabrenje mladim takmičarima pružili su i srpski reprezentativci Marica Perišić i Strahinja Bunčić, koji su svojim prisustvom uveličali ceremoniju otvaranja.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su značajni predstavnici džudo sporta, među kojima su bili predsednik Džudo Saveza Srbije Ivan Todorov, generalni sekretar SD crveno-belih Zoran Avramović, predsednik Džudo saveza Beograda Sokol Ukić i mnogi drugi istaknuti pojedinci iz sveta džudoa.

Sve u svemu, "Crvena zvezda kup" je privukao veliku pažnju kako domaće, tako i međunarodne džudo scene, te se očekuje da će ovo takmičenje doneti mnogo uzbudljivih borbi i promovisati vrednosti džudo sporta među mladim generacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading