TRADICIONALNI TURNIR U ČAST SLAVNOG OSVAJAČA SVETSKE MEDALJE: "Beogradski pobednik" pod svetlom 22 baklje za MMA borca Stefana Savića! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

23.09.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veče puno emocija.

TRADICIONALNI TURNIR U ČAST SLAVNOG OSVAJAČA SVETSKE MEDALJE: "Beogradski pobednik" pod svetlom 22 baklje za MMA borca Stefana Savića! (FOTO GALERIJA)

Foto: MMA savez Srbije

Na impozantnoj Kalemegdanskoj tvrđavi, podno čuvenog spomenika "Pobedniku", sinoć je održan tradicionalni turnir Beogradski pobednik - Stefan Savić. Ovaj događaj, posvećen tragično stradalom srpskom reprezentativcu i osvajaču svetske medalje, okupio je brojne prijatelje, ljubitelje borilačkih sportova, sportiste, poznate ličnosti, kao i članove njegove porodice i poštovaoce.

Preko 180 takmičara iz šest zemalja i 40 klubova učestvovalo je na ovom takmičenju, što predstavlja novi rekord u regionu za jedno amatersko MMA takmičenje. Početak večeri bio je posebno emotivan, uz pesmu rep izvođača Smoke Mardeljana "Mi smo Savke", posvećenu Stefanu, uz snimke njegovih poslednjih meseci života. Na Kalemegdanskoj tvrđavi gorele su 22 baklje, simbolizujući Stefanove godine, čime je zvanično otvoren turnir u njegovu čast.

Takmičenje je obuhvatilo 13 finalnih borbi, od pionira do seniora A klase, koje je uživo pratila brojna publika, među kojima su bili prijatelji i porodice takmičara. Najuspešnija takmičarka večeri bila je Daniela Aleksovska iz Makedonije, članica kluba "The Strongest", osvajačica srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Među najuspešnijim klubovima istakli su se "Fanatik Smederevo" sa četvoro finalista, predvođeni trenerom Nikolom Vasiljevićem, kao i MMA klub "Ahilej" sa trenerom Ivanom Đorđevićem u starijim uzrastima.

Titulu najuspešnijeg takmičara poneo je Miloš Perić iz kluba "Memento Mori", koji je ostvario četiri pobede završnicom, čime je postao zvezda večeri.

Zanimljiv je bio i meč u teškoj kategoriji preko 93 kg, gde je Vladimir Živanović, posle petogodišnje pauze, stao naspram Đorđa Momčilovića "Pande", takmičara "EFS" akademije, kluba u kojem je nekada trenirao i Stefan Savić. Momčilović je posvetio ovu borbu svom klupskom prijatelju Stefanu, čiji lik nosi istetoviran u znak sećanja i poštovanja. Iako nije uspeo da odnese pobedu, borba je bila uzbudljiva i dostojna turnira posvećenog Stefanu, a publika je bila oduševljena prikazanom borbenošću.

Mnogi borci već su najavili pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se održati od 5. do 10. novembra u Taškentu, Uzbekistan, što će biti njihova sledeća stanica pre kraja godine.

Na kraju, posebne pohvale idu gledaocima koji su došli da podrže MMA sport i doprineli prijateljskoj atmosferi, navijajući za svoje favorite. Time je MMA Savez Srbije otvorio jedno novo sportsko poglavlje, o čemu će se u budućnosti tek pričati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading