SRPSKE DAME UBEDLJIVE NA EP U SOFIJI: Tri obezbeđene medalje za Srbiju!

Autor:

Sport

16.10.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na takmičenju su zabeleženi i porazi.

SRPSKE DAME UBEDLJIVE NA EP U SOFIJI: Tri obezbeđene medalje za Srbiju!

Foto: BSS

Ženska bokserska reprezentacija obezbedila je tri medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke (U23) u Sofiji. Aktuelna seniorska prvakinja Evrope, Sara Ćirković ubedljivo je savladala u meču bantam kategorije (54kg) Anom Žurnahjan (Jermenija) i tako obezbedila medalju za Srbiju.

Plasman u polufinale obezbedile su i Kristina Nađ Varga i njena imenjakinja Kristina Kuluhova. Nađ Varga je u fantastičnoj borbi muva kategorije bila bolja od Rumunke Mihaele Badesku i to jednoglasnom odlukom sudija, dok je Kuluhova isto tako u meču poluvelter kategorije (63kg) savladala Jekaterinu Sorokinu (Letonija).

Na takmičenju su zabeleženi i porazi. Naime, Somborka Dragana Jovanović nije uspela da nastavi pohod ka medalju pošto je u meču muva kategorije (52kg) poražena od Darije Olge Hutarine iz Ukrajne, i to jednoglasnom odlukom sudija. Takođe, Anastasija Lukajić nije uspela da se izbori sa bokserskom iz Irske Lise Edel O Rurk u borbi polusrednje kategorije (70kg). Meč je završen nakon trećeg nokdauna.

Naše tri bokserske koje nastavljaju takmičenje će četvrtak (17.10) pokušati da se plasiraju u finale. Sara Ćirković će se sastati u polufinalnom meču sa Keli Robin iz Irske, Kristina Nađ Varga će urstiti rukavice sa Alejnom Demirkir (Turska), dok će Kuluhova boksovati sa Albankom Esmeraldom Nevruzaj.

Svi mečevi se mogu pratiti od 14h putem zvaničnog Youtube kanala Evropske bokserske federacija (EUBC). Linkovi: https://www.youtube.com/watch?v=rfcp9o3_UsM, https://www.youtube.com/watch?v=9rO30JPrIKM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading