VEĆ SU POČELI SKANDALI NA EVRO! POLICIJA MORALA DA INTERVENIŠE: Zatvorena fan zona!

Autor:

Sport

14.06.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađen je sumnjiv predmet.

VEĆ SU POČELI SKANDALI NA EVRO! POLICIJA MORALA DA INTERVENIŠE: Zatvorena fan zona!

Foto: Tanjug/AP

Policija okupirala mesto smrti muškarca/Ilustracija

Fan zona na EVRO 2024 u Berlinu je zaključana nakon što je pronađen sumnjiv predmet na teritoriji za gledanje utakmica. Berlinska policija je saopštila šokantnu informaciju, kao i hapšenje jedne osobe, dok psi za otkrivanje bombi i specijalizovani eksperti hitno pristižu na lokaciju, samo nekoliko sati pre večerašnje otvarajuće utakmice između Nemačke i Škotske.

Berlin je podigao veliku bezbednosnu operaciju širom zemlje usled strahovanja od huliganizma i terorizma koji prate turnir. "Prsten od čelika" je postavljen oko stadiona kako bi osigurao sve utakmice EVRO, a sastoji se od hiljada naoružanih policajaca kako bi se zaštitili od potencijalnih napada. Očekuje se da će prisustvo gomila biti pažljivo praćeno putem širokog sistema video nadzora, veštačke inteligencije i budnog oka "super posmatrača" i policajaca u civilu.

Republika

Foto: Republika

Navijači Škotske


Nemački ministar unutrašnjih poslova, Nensi Faezer, najavila je da će 350 stranih policajaca biti raspoređeno kao deo bezbednosnih mera, posebno usmerenih na pretnju islamističkog terorizma. Takođe je otkriveno da su navijači koji se osećaju "nesigurno" ili "ugroženo" tokom turnira dobili instrukcije kako da reaguju u takvoj situaciji.


Organizatori takmičenja u Gelzenkirhenu, gde će Engleska igrati protiv Srbije u nedelju, poslali su poruku navijačima da, ukoliko se osećaju ugroženo, treba da kažu "Panama" osoblju, koje će im odmah ponuditi mogućnost povlačenja na sigurno mesto. Takođe, na utakmicama će biti prisutan specijalizovani tim obučen za intervencije u kriznim situacijama i deeskalaciju sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading