LUDA ZAVRŠNICA MEČA U LAJPCIGU: Portugalci došli do pobede nad Česima nakon velike drame!

Autor:

Sport

18.06.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatičan meč.

LUDA ZAVRŠNICA MEČA U LAJPCIGU: Portugalci došli do pobede nad Česima nakon velike drame!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacije Portugala i Češke odmerili su snage u okviru prve utakmcie Grupe F na Evropskom prvenstvu. Izabranici Roberta Martineza pobedili su Čehe nakon velike drame rezultatom 2:1.

Na početku utakmice Portugalci su pokušavali da iskoriste brzinu Leaa i na taj način zaprete Česima. Ipak, ništa konkretno ni njegovi prodori nisu pravili, sve do 20. minutu i solidnog pokušaja Nuna Mendeša. Držali su posed lopte, bili dominanti, ali im je slično kao Srbiji falio završni pas u mnogim situacijama, zbog kojih Ronaldo nije krio ljutnju u više navrata. Portugalci nisu uspeli da upute šut u 26. minutu, tačnije Rafael Leao, ali je opasno ispred gola Česke. Odlično loptu ubacio je Bruno Fernandez, a napadač Milana zamalo je ostao “kratak”.

Krenuli su Portugalci agresivno i ofanzivno u nastavku meča. Nekako su ponovo sve te njihove lopte želele da traže Ronalda, a nijedna nije bila prava. Usledio je šok u 62. minutu i pogodak Češke. Prva prava gol i odmah pogodak. Bila je to “bomba” Lukaša Provoda sa ivice šesnaesterca, a Kosta je bio apsolutno nemoćan. Odmah su Portugalci napravili dve izmene, na teren su ušli Žota i Inasio, jer je bilo jasno da što pre moraju do izjednačenja. I nisu dugo čekali na to.

Delovalo je u tim trenucima da je to, to. Da će Češka da osvoji veliki bod, a onda šok u nadoknadi vremena. Uspeli su Portugalci, nisu se predali. Igrao se drugi minut sudijske nadoknade kada je Fransisku Konseisau uspeo da postigne pogodak i donese sva tri boda Portugalcima.

Utakmica između Portugala i Češke bila je puna preokreta i neizvesnosti. Ronaldu nije išlo u prvom poluvremenu, ali je uspeo da se iskupi u drugom delu igre. Portugalski tim nije odustajao čak ni kada je Češka povela, već je uspeo da postigne dva gola i tako ostvari važnu pobedu. Ovaj meč definitivno je obeležio nadoknadu vremena i pogodak koji je doneo sva tri boda Portugalu.

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

92. minut - Konseisao je postigao pogodak! Nova velika greška Hranača, koji je bio strelac i autogola, tako da se može reći da je faktički on "poklonio" dva gola Portugalcima.

87. minut -  Portugal je postigao i drugi gol. Ronaldo je pogodio stativu, a Žota natrčao i ubacio u mrežu. Ali je VAR poništio go zbog ofsajda u kom se nalazio Kristijano.

81. minut - Uzbuđenje ispred gola Portugala. Probili su Česi i novi igrač na terenu Ševčik čiji je udarac izblokirao Dijaš. Lopta se odbija do Součeka koji šutira sa distance, tik pored gola.

78. minut - Nova šansa za Portugal. Vitinja je šutirao iz velike udaljenost, ali je Stanek ponovo bio na visini zadatka.

69. minut - GOL! Velika sreća za Portugalce, centrirao je Hranac sa leve strane, a Hranac nespretno ubacio loptu u sopstvenu mrežu.

62. minut - GOL! Potpuni šok za Portugalce, u jeku ogromne inicijative Češka faktički iz prvog pravog šuta, sjajnim udarcem Provoda dolazi u vođstvo!

58. minut - Strpeli su ponovo Česi za svoj gol, Ronaldo je šutirao slobodan udarac, ali je Stanek uhvatio loptu bez većih problema.

54. minut - Ređaju se šanse za Portugalce, Ruben Dijaz je uputio centaršut za Ronalda koji je šutirao glavom, ali je njegov udarac završio preko gola.

46. minut - Odmah je pretio Portugal pretio na početku drugog dela, Dalo je šutirao sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

Prvo poluvreme:

45. minut - Nova šansa za Portugalce, nakon kornera lopta dolazi do Ronaldo koji je šutirao, ali Stanek ponovo bio na visini zadatka.

40. minut - Portugala vrši konstantan pritisak, ali se Češi odlično brane.

31. minut - Sjajna šansa za Portugal. Fernandeš je uputio pas kroz sredinu za Ronalda, ali sjajni Kristijano nije uspeo da postigne pogodak, pošto mu je golman Češke odbranio. Zatim se lopta odbila do Vitinje koji šutirao sa distance, međutim, nije bio dovoljno precizan.

26. minut - Brza kontra Portugalaca. Bruno Fernandeš je zavrnuo za Leaa, koji je zamalo zakasnio na loptu u gol šansi.

21. minut - Nova šansa za Portugalce, šutrao je Ruben Dijaz sa distance. Lopta se od Šulca odbila u korner.

16. minut - Pokušao je Nuno Mendeš sa distance nije bio precizan.

8. minut - Prva prilika za Portugal. Centrirao je Leao sa leve strane, a Ronaldo pokušao glavom u padu.Nije bio precizan.

 

 

Kristijano Ronaldo, spreman je da započne svoj put na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, nakon što je propustio priliku da igra na Svetskom prvenstvu u Kataru. Iako je tada bio rezerva, Ronaldo je sada odlučan da pokaže svoju snagu i talent na teren

 

Novi selektor Portugala, Roberto Martines, pun je poverenja u Ronalda i njegovu sposobnost da predvodi ekipu ka uspehu. Sa 39 godina, Ronaldo je i dalje u vrhunskoj formi, a njegovih 10 golova u kvalifikacijama svedoče o njegovom neospornom kvalitetu.

Tokom poslednje pripremne utakmice, Ronaldo je još jednom pokazao svoju ubojitu efikasnost postigavši dva gola protiv Severne Irske. Sutra će se pojaviti na terenu sa impresivnih 130 postignutih golova, spremno da dodatno uveća svoj golgeterski učinak.

U drugom meču grupe F, Turska je ostvarila pobedu rezultatom 3:1 nad Gruzijom, čime je debitantski nastup na prvenstvu započela na najbolji mogući način. Ovaj trijumf dodatno će začiniti dinamiku grupe, obećavajući uzbudljive duele u narednim utakmicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading