NEMCI OBEZBEDILI PLASMAN U NOKAUT FAZU: Mađarska ''laka konjica'' pred eliminacijom!

Autor:

Sport

19.06.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci rutinski protiv Mađara.

NEMCI OBEZBEDILI PLASMAN U NOKAUT FAZU: Mađarska ''laka konjica'' pred eliminacijom!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacije Nemačke i Mađarske odmerili su snage u okviru druge utakmice Grupe A na Evropskom prvenstvu. ''Panceri'' su odneli pobedu nad ekipom Marka Rosija rezultatom 2:0. Strelci za Nemce bili su Džamal Musijala u 22. i Ilkaj Gundogan u 67. minutu.

Od samog starta utakmice igralo se otvoreno i oba tima igrala su sa visokom tempom. Mogli su Mađari do gola u prvom minutu, ali Šoboslaj nije lepo snašao, a Nojer je imao sjajnu intervenciji i otklonio opasnost. U nastavku, Nemci su brzo nametnuli svoj ritam i kontrolisali stvari na terenu.  Prvu šansu Nemci su imali u četvtom minutu preko Harveca koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je udarac bio slab, tako da Gulači nije imao većih problema da uhvati loptu.

Mađari su pretili dva minuta kasnije kada je Bola šutirao, ali je Andrih blokirao udarac. Musijala je zadavao velike muke Mađarima, koji je igrao sjajnu utakmicu. U 11. minutu nakon jedne dubinske lopte, Havrec se izborio za poziciju, šutirao, ali je Gulači imao odličnu intervenciju. Izbaranici Julijana Nagelsmana su saterali Mađare na njihovu polovinu, a pritisak se isplatio u kada je Musijala postigao pogodak. Fudbaler Bajerna je pustio pas do Gundogana koji se nije snašao baš najbolje, kao ni Orban, pa je lopta došla do Musijale koji je smestio loptu u mrežu. 

Nakon toga Mađari su uspeli malo da se pridignu. Soboslaj je mogao da izjednači iz slobodnog udarca u 25. minutu, ali Nojer imao nestvarnu intervenciju. Nakon ovoga, Nemci su stali na loptu i spustili tempo meča i rutisnki priveli poluvreme kraju.

 U drugom delu, Nemci su prepustili blagu inicijativu Mađarima, ali su još uvek bili tim koji je držao sve u svojim rukama. Velika opasnost pred gol Mađara desila se u 55. minutu. Prvo je Gundogdan šutirao, Gulači je odbranio udarac, a potom je Kros uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je intervenisao Orban, a golman Mađara je uhvatio loptu.

Potom je Mađarska pretila u 59. minutu kada je na centaršut Šalaja, Varga šutirao glavom, ali je bio nedovoljno precizan. Musiala je nastavio da igra fenomenalno, pa je u 67. minutu kumovao kod novog gola za ''pancere''. Nemci su organizovali akciju kao na malo fudbalu, Musijala je upustio sjajan pas ka Mitulštadu koji je iz prve prioigrao Gundogana, a kapiten Nemačke je bez većih problema smestio loptu u mrežu.

Mađarima je sve teže bilo, Nemci su bili dominantni u ovoj utakmici i pokazali izvanrednu igru i rutinski priveli meč kraju.

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90. minut - KRAJ MEČA!

75. minut - Mogli su Nemci do još jednog gola. Sane je uputio šut sa distance, ali je Gulači ponovo bio na visini zadatka.

67. minut - GOL! Musijala je uputio fenomenalan pas ka Miltuštadu koji je uposlio Gundogana u srcu kaznenog prostora i koristi priliku i udvostručuje prednost Nemačke.

59. minut - Velika šansa za Mađarsku. Šalaj je uputio centaršut, a Varga je šutirao glavom i promašio.

55. minut - Velika opasnost pred gol Mađara. Prvo je Gundogdan šutirao, Gulači je odbranio udarac, a potom je Kros uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je intervenisao Orban, a golman Mađara je uhvatio loptu.

Prvo poluvreme:

44. minut - Nemci su ponovo pretili. Musijala je primio loptu na ivicu kaznenog prostora, šutirao, ali su defanzivci Mađarske dobro reagovali i sprečili novi pogodak.

40. minut - Umalo drugi gol za Nemce. Nakon kornera koji je izveo Kros, Varga je glavom šutirao i umalo da postignem autogol!

35. minut - Nemci su spustili tempo meča, kontrolišu dešavanja na terenu!

25. minut - Velika šansa za Mađare. Soboslaj je šutirao slobodan udarac, a onda je Nojer pokazao klasu i imao nestvarnu odbranu.

22. minut - GOL! Musijala je pustio pas do Gundogana koji se nije snašao baš najbolje, kao ni Orban, pa je lopta došla do Musijale koji je smestio loptu u mrežu.

11. minut - Prva velika prilika za Nemačku. Nakon dubinske lopte, Haverz izbija sam ispred Gulašija,a li nije bio precizan.

6. minut -  Prva prilika na meču i to za Mađarsku, šutirao je Bola, Andrih blokira šut koji je išao u gol Nojera.

4. minut - Prvu šansu Nemci su imali preko Harveca koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je udarac bio slab, tako da Gulači nije imao većih problema da uhvati loptu.

 

Na otvaranju Evropskog prvenstva, fudbaleri Nemačke su pokazali silovitu igru i savladali ekipu Škotske sa ubedljivih 5:1. Ova pobeda donosi veliko olakšanje nemačkim navijačima, ali istovremeno izaziva strepnju kod protivničkih timova koji će se suočiti sa njihovom moćnom ofanzivom u narednim mečevima.

Sa druge strane, Mađarska ekipa je doživela poraz od Švajcarske rezultatom 3:1. Iako su Mađari pružili snažan otpor, Švajcarci su uspeli da iskoriste svoje prilike i osvoje važne bodove na startu takmičenja. Nemački fudbaleri su demonstrirali izuzetnu fizičku i tehničku spremnost tokom meča protiv Škotske.

Njihova dominacija na terenu rezultirala je sa čak pet postignutih golova, ostavljajući protivničku ekipu bez pravog odgovora. Ovo ubedljivo izdanje Nemačke jasno pokazuje da će biti ozbiljan konkurent u trci za titulu evropskog prvaka. Mađarska ekipa je pokazala izuzetnu hrabrost i upornost tokom meča protiv Švajcarske, ali nažalost nisu uspeli da izbegnu poraz. Ipak, njihova borba i angažovanje na terenu su bili impresivni, ostavljajući utisak da će u narednim utakmicama biti ozbiljan izazov za svoje protivnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading