TIM SRBIJE ZA SLOVENIJU! Piksi sa TRI PROMENE napada "skijaše"! (POTENCIJALNI SASTAV)

Autor: Dražen Ostojić

Sport

19.06.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" više nemaju pravo na grešku.

TIM SRBIJE ZA SLOVENIJU! Piksi sa TRI PROMENE napada "skijaše"! (POTENCIJALNI SASTAV)

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Selektor Dragan Stojković Piksi izgleda da je već doneo odluku o sastavu tima za drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a izbor 11 igrača izaziva pažnju javnosti.

Stojković je odlučio da tim krene u formaciji sa tri štopera, a ključni igrači poput Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića bili su nezaobilazni deo planova za ovu utakmicu, što je i najavio na konferenciji za medije, da očekuje golove od ubojitog tandema.

Ostali delovi tima ne bi trebalo da pretrpe promene, jer je Piksi istakao da je veoma zadovoljan njihovim izdanjem protiv "Gordog Albiona", a i teza da ekipa koja igra dobro ne treba je menjati, dovodi do toga. Ujedno, selektor "orlova" nema ni previše opcija, kako bi eksperimentisao u tako važnom meču.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Primera radi, na desnoj strani se očekuje da ponovo zaigra Andrija Živković, dok će triling štopera činiti Miloš Veljković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović, koji će biti zaduženi za tandem napadača Slovenaca: Šeško-Šporar.

Izvesno je da će na golu ostati pouzdani Predrag Rajković, koji je blistao protiv Švedske u poslednjoj proveri pred EP, a potom i sa Englezima u prvoj rundi.

U startnih 11 će Filip Mladenović, koji je ušao umesto povređenog Kostića, dok će kapiten Tadić zauzeti mesto u prvoj postavi, kao i vezista Ivan Ilić, koga je selektor Stojković uveo protiv Engleza umesto Nemanje Gudelja.

Tako bi na teren Alijanc arene, trebalo da istrči sledeći tim Srbije: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Mladenović – Tadić – Vlahović, Mitrović.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. Juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), drugi susret na programu je protiv Slovenije 20. juna u Minhenu, na Alijanc areni, sa početkom od 15 časova. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading