SLANINICA, PIVCE I RAKIJICA KOD SRPSKIH NAVIJAČA: Sremska Mitrovica ofarbala Alijanc arenu u crveno-plavo-belo

Autor:

Sport

20.06.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi putevi danas vode u Minhen.

SLANINICA, PIVCE I RAKIJICA KOD SRPSKIH NAVIJAČA: Sremska Mitrovica ofarbala Alijanc arenu u crveno-plavo-belo

Foto: Republika

Svi putevi navijača Srbije danas vode samo u jednom pravcu, u Minhen. Od rane zore navijači "orlova" napustili su svoje domove u okolnim mestima najvećeg grada Bavarske i uputili se prema Alijanc areni na kojoj će fudbaleri Srbije, izabranici Dragana Stojkovića Piksija, od 15 časova voditi možda i odlučujuću bitku protiv Slovenije za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u fudbalu.

I dobro su se Srbi "naoružali". Novinar Republike zatekao je grupu srpskih navijača kao čeka voz u Augzburgu prema Minhenu, a određeni "rekviziti" su ns oduševili. Ako znate da je ova ekipa u Nemačku stigla iz Republike Srpske, jasno vam je zašto su to domaća sremačka slaninica, pivo i domaća ljuta rakijica.

Republika

Foto: Republika

Domaća radinost

Momci su dobro raspoloženi i očekuju sigurnu pobedu "orlova", a kako su nam rekli slaninica i rakijica su tu da "podmažu" navijanje. Naravno, dresovi, zastave i šalovi su tu, pa kako kažu ofarbaće Alijanc arenu u crveno-plavo-belo. Nema sumnje da će tako i biti jer, kako je rekao generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović u obraćanju iz Minhena sinoć, očekuje se da gotovo polovina prisutnih navijača na stadionu u Minhenu podrži srpki nacionalni tim, jasno je da će bavarska prestonica od ranog jutra dobiti crveno-plavo-beli kolorit u bojma zastave Srbije.

Republika

Foto: Republika

Svi putevi vode u Minhen

Okupljanje srpskih navijača je u 10 časova na Marienplacu u srcu Minhena. Svi oni koji će uživo pratiti predstojeći meč sa tribina "Alijanc Arene" zajedno će krenuti ka minhenskoj fudbalskoj lepotici, dok će oni koji nisu imali sreće da obezbede ulaznicu za duel između Srbije i Slovenije, imati priliku da meč prate u direktnom TV prenosu koji je organizovan.

Republika

Foto: Republika

Navijači iz Sremske Mitrovice

U vozu smo zatekli i ekipu naših navijača iz Sremske Mitrovice. Dobro raspoloženi, kako kažu, spremni su da zastavama, dresovima i šalovima oboje Alijanc arenu u crveno-plavo-belo.

 

 

- Svi smo iz Sremske Mitrovice. Nas osmorica smo došli juče u Augzburg, prespavali i sada idemo u MInhen. Karte smo dobili na lutriji, ali nemamo iste. Neki imaju one od 30 evra, neki one od 60 evra. Nismo zajedno, ali nema veze. Najbitnije da na naši momci budu borbeni. Da naplatimo ono što smo propustili protiv Engleza. Da nas pogleda sreća i da pobedimo. Strela? Ma može i Piksi, može i Rambo Petković, samo da pobedimo. Idemo odmah u fan zonu. Idemo tamo gde ima piva - rekli su nam dobro raspoloženi MItrovčani.

 

Republika

Foto: Republika

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading