LUKAAAA JOVIIIĆ ZADRŽAVA ŠANSE SRBIJI ZA PLASMAN U NOKAUT FAZU EP! KRAJ ZA INFARKT: "Orlovi" u 95. minutu izjednačili protiv Slovenije i ostali u igri!

Autor:

Sport

20.06.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je u drugom meču Evropskog prvenstva sa Slovenijom - 1:1 (0:0)!

LUKAAAA JOVIIIĆ ZADRŽAVA ŠANSE SRBIJI ZA PLASMAN U NOKAUT FAZU EP! KRAJ ZA INFARKT: "Orlovi" u 95. minutu izjednačili protiv Slovenije i ostali u igri!

Foto: Profimedia

SRBIJA - SLOVENIJA 1:1 (0:0)

'95 Jović ;'69 Karničnik

Ponovo se dogodio početak kao protiv Engleske kome se nismo nadali. Videlo se u govoru tela naših reprezentativaca da su bojažljivo ušli u meč, pa je Slovenija prva došla do ozbiljne prilike u ranoj fazi meča. Posle početne "ukočenosti", "orlovi" su se malo
stabilizovali i zaigrali bolje, što je dovelo do prve dobre prilike za Vlahovića. Napadač Juventusa je oprobao udarac glavom i to snažno, ali direktno u Jana Oblaka. Samo nekoliko minuta kasnije viđena je i najbolja šansa za Srbiju u prvom poluvremenu.

Republika

Foto: Profimedia

Srbija protiv Slovenije

Posle centaršuta  Tadića lopta je prozujala kroz peterac ispred Oblaka, a milimetri su delili Mitrovića od toga da je glavom pošalje u mrežu. Mogao je Elšnik veoma brzo da "odvrne" hladan tuš po našim igračima da je samo malo bolje gađao u situaciji kada je ostao 1na1 sa Rajkovićem. Međutim, pogodio je stativu, posle čega je i Šeško šutirao preko gola iz odbitka, a da se na pauzu ode bez pogodaka pobrinuo se još jednom golman Slovenije odbranivši Mitroviću sjajnu šansu u 42. minutu.

Republika

Foto: Profimedia

Srbija protiv Slovenije

I onda - deža vi. Ponovilo se odlično drugo poluvreme iz Gelzenkirhena, ali se ponovila i - užasna realizacija. Ređali su "orlovi" šansu za šansom posle povratka sa pauze. Mitrović će vrlo verovatno važiti za tragičara današnjeg poraza, pošto nije iskoristio nekoliko kolosalnih prilika pred golom Oblaka. Teško je i pisati koliko su to dobre šanse bile, a kada se one ne iskoriste, onda normalno ide kazna. "Sevnula" je kontra Slovenaca, a Karničnik je ostao usamljen na drugoj stativi i bez mnogo muke sproveo loptu u Rajkovićevu mrežu posle pregršt promašaja naših igrača.

I samo tri minuta nakon primljenog gola dogodio se najteži promašaj za "orlove". I ponovo je Mitrović bio u centru pažnje. Dobio je loptu sa strane, zahvatio je desnom i zatresao prečku, ali ne i mrežu Oblakovog gola. I tada je već frustracija prevazišla apsolutno sve granice. Pokušavala je Srbija do kraja da se vrati, imala inicijativu i taman kada je izgledalo kao da smo "prokleti" - iz poslednje prilike na meču izronio je Luka Jović i nada da možemo proći grupu! Imala je Srbija korner u 95. minutu i Ivan Ilić je centrirao, a zlatna rezerva Luka Jović pogodio je glavom posle čega je sudija Kovač odmah odsvirao kraj! Zaslužila je ovaj gol naša selekcija.

Poslednji mečevi u Grupi C igraju se 25. juna, a za prolaz Srbiji će trebati pozitivan rezultat protiv Danske svakako. Pobedom protiv Danaca sigurno bismo prošli dalje, ali prvo da sačekamo epilog njihovog duela sa Engleskom...

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

95. minut - GOOOOOOOOL! LUKA JOVIĆ POGAĐA ZA IZJEDNAČENJE I MENJA STVARI IZ KORENA! IZ POSLEDNJE PRILIKE SRBIJA JE IZJEDNAČILA POSLE NEBESKOG SKOKA JOVIĆA I CENTARŠUTA ILIĆA!

90. minut - Igra se na polovini Slovenije, Srbija napada, ali opet fali finalni udarac...

75. minut - I još jednom je Srbija imala veliku šansu. Skočio je Sergej i gađao malo pored stative.

72. minut - PA NEVEROVATNO - MITROVIĆ JE POGODIO PREČKU... Pa, dokle ovako više, ljudi... Još jedna šansa je neiskorišćena. Mitar polako izrasta u tragičara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mitrovićev promašaj

69. minut - GOL ZA SLOVENIJU! Karničnik je ostao sam na drugoj stativi i sproveo loptu u mrežu Srbije. I ponovo pitanje - mora li uvek ovako... Slovenci su kaznili naše promašaje i poveli.

65. minut - Čoveče, koliko nam prilika treba... Mora li uvek ovako kad igramo?! Mitrović je "opalio" po lopti posle veoma dobre kontre, ali ju je prebacio daleko preko gola...

64. minut - Vlahović i Lukić će van terena, umesto njih u igru ulaze Sergej i Jović.

58. minut - Evo odgovora Slovenaca - Šeško je poslao "bombu" sa distance koju Rajković vrhovima prstiju odbija u korner!

54. minut - Lukić je dobio žuti karton zbog nepažljive intervencije.

50. minut - I JOŠ JEDNOM! Pa dajte više da damo taj gol! Mitrović je ponovo glavom tukao posle centaršuta Tadića i prebacio loptu preko gola.

49. minut - I još jedna neverovatna prilika! Gaćinović je centrirao, a očajno je reagovao Bijol i umalo postigao autogol! Lopta je prozujala u korner pored rogalja gola.

47. minut - Kakva šansa za Mitrovića... Kolika žal ostaje za ovom propuštenom prilikom! Odlično je kombinovao sa Tadićem i ostao sam protiv Oblaka, ali je pogodio slovenačkog golmana u lakat!

46. minut - Gaćinović je na terenu umesto Mladenovića.

POČETAK DRUGOG POLUVREMENA

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

42. minut - NEEEE! Živković je centrirao sa desnog boka, lopta je prošla pokraj Vlahovića do Mitrovića, a on je krajnjim naporom uspeo uputiti šut ka golu koji je sjajno Oblak zaustavio...

Republika

Foto: Profimedia

Lukić protiv Slovenije

38. minut - Ovo je bila kolosalna prilika za Sloveniju. Elšnik je odigrao perfektan dupli pas sa našim fudbalerom i pogodio stativu, posle čega se Šeško našao u velikoj šansi iz odbitka, ali je prebacio loptu preko gola Rajkovića. Sreća za Srbiju.

31. minut - AJAOJ! Kakva prilika za Srbiju! Kako ovo nije gol?! Posle centaršuta Tadića lopta je prozujala kroz peterac ispred Oblaka, a milimetri su delili Mitrovića da je glavom pošalje u mrežu! Šteta...

31. minut - Evo problema u defanzivnoj liniji Slovenaca - korner je prvi za Srbiju.

27. minut - Prva šansa za Srbiju! Opasno je bilo! Mladenović je centrirao i perfektno pogodio u glavu Vlahovića koji je gađao snažno, ali direktno u Oblaka. Valjda je ovo nagoveštaj malo bolje igre "orlova".

25. minut - Filip Mladenović je zaradio prvi žuti karton posle neopreznog starta nad Karničnikom.

Republika

Foto: Profimedia

Mladenović protiv Stojanovića

19. minut - Bez preteranih šansi posle udarca Mlakara. Srbija ima veći posed, ali od toga ništa ne uspeva da napravi. Slovenija je konkretnija.

8. minut - Mlakar se našao u velikoj prilici! Ponovo je Rajković odlično reagovao posle šuta iskosa. Biće prvi korner na meču za Slovence.

4. minut - Pomalo nesigurni u odbrani su naši reprezentativci. Pavlović je slabo reagovao u dva navrata, a onda je Mladenović izgubio loptu i dozvolio prvi šut u okvir gola Srbije koji je Rajković zaustavio.

POČEO JE MEČ!

PRE UTAKMICE

14:51 - Ponovo se na video bimu stadiona pojavila poruka podrške "orlovima" od strane najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića.

 

 

14:42 - Utakmicu u Minhenu prati i lepša polovina Luke Jovića - Sofija Milošević.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Sofija Milošević na Alijanc Areni

14:30 - U prestonici ulice su puste. Beograđani verovatno zbog velikih vrućina gledaju utakmicu iz svojih domova.

Republika

Foto: Republika

Skadarlija pusta

14:25 - Piksi je napravio dve izmene u odnosu na Englesku, uz jednu prinudnu. SMS će večeras početi meč sa klupe, umesto njega je na terenu Tadić. Ilić će igrati umesto Gudelja, dok će Mladenović danas od početka biti uz levu aut liniju jer je Filip Kostić završio sa učešćem na EP.

14:03 - Minhenskim metroom odzvanja: Pevaj Srbijo, zemljo junaka...

13:55 - Evo i sastava!

SRBIJA: Rajković, Pavlović, Milenković, Veljković, Mladenović, Živković, Ilić, Lukić, Tadić, Mitrović, Vlahović.

 

 

SLOVENIJA: Oblak, Janža, Bijol, Drkušić, Karničnik, Mlakar, Elšnik, Gnezda Čerin, Stojanović, Šeško, Šporar.

13:50 - Danas će utakmicu Srbije pratiti i naš bivši reprezentativac Neven Subotić.

Republika

Foto: Republika

Neven Subotić u Minhenu

13:40 - Osim muškog, tu je i lepši deo populacije među navijačima i to potpuno obojen u crveno-plavo-belo. Lepše od ovoga ne može...

13:30 - Navijači Srbije su već uveliko spremni za meč protiv Slovenije. Jutros rano su se okupili na trgu Minhena gde su, između ostalog, "pecnuli" i pristalice rivala gde ih boli, pomenuvši Luku Dončića.

UVOD

U premijernom meču reprezentacije Srbije na ovogodišnjem Evropkom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj, "orlovi" su poraženi od selekcije Engleske minimalnim rezultatom 0:1, a već danas pulene selektora Dragana Stojkovića očekuje, možda i ključni meč protiv Slovenije koji će u mnogome odraditi i sudbinu našeg nacionalnog tima.

Pobedom bi "orlovi" sebi otvorili širom vrata nokaut faze takmičenja, a istovremeno bi sebi omogućili i borbu za poziciju "broj dva" u grupi C.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Srbije protiv Engleske

Fudbalska reprezentacija Srbije, po mišljenjima kladionica jeste favorit u predstojećem duelu. Kvota na pobedu "orlova" iznosi 1.78, dok će svi koji se odluče da novac ulože na trijumf Slovenaca na svaki uloženi dinar, dobiti 4.95. Kvota za eventualnu podelu bodova iznosi 3.60.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je na konferenciji za medije ofanzivu na Slovence.

Mi sutra izlazimo na teren da se borimo, svidelo se to vama ili ne. Sloveniju treba da dobijemo, to je cilj. Nećemo sigurno ići sa razmišljanjem o drugom rezultatu, e sad... Biće dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera takođe, prava fudbalska, biće dosta Sloveaca, biće Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi pa neka plati. Biće dobro, radujemo se, ali cilj je da pobedimo - istakao je Stojković.

Duel "orlova" i "zmajčeka" igra se od 15 časova na Alijanc Areni u Minhenu, a direktan TV prenos može se pratiti na RTS, kao i na TV Arena sport Premium 1.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading