AUSTRIJA OSTAVILA POLJAKE U PRAŠINI I BEZ ŠANSE NA EP: Levandovski ušao i izbaksuzirao svoj tim

Autor:

Sport

21.06.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Austrije savladala je Poljsku sa 3:1 (1:1) u drugom meču Grupe D Evropskog prvenstva.

AUSTRIJA OSTAVILA POLJAKE U PRAŠINI I BEZ ŠANSE NA EP: Levandovski ušao i izbaksuzirao svoj tim

Foto: Profimedia

POLJSKA - AUSTRIJA 1:3 (1:1)

'30 Pjontek; '9 Trauner, '66 Baumgartner, '78 Arnautović

Interesantnu utakmicu gledali smo na Olimpijskom stadionu u Berlinu gde je bilo jasno da je Austrija kvalitetniji rival, a do golova je došla baš u retkom trenutku kada je Poljska dominirala na terenu.

Trauner je već na početku doveo Austrijance u vođstvo, ali su se Poljaci malo stabilizovali do kraja poluvremena i izjednačili preko Pjonteka. Nastavili su da pružaju dobru igru i u drugom, ali je baš tada usledio neplaniran momenat. Arnautović je sjajno propustio loptu do Baumgartnera koji je rutinski savladao Ščesnog, da bi samo nedugo nakon toga špic posle asistencije upisao i pogodak.

Republika

Foto: Profimedia

Sabicer i Zjelinski

Sabicer je ukrao loptu i izborio jedanaesterac, a Arnautović je bio siguran sa bele tačke. Tim pogotkom vrlo verovatno je "čekirao" kartu Austrije za nokaut fazu EP, dok Poljska ostaje gotovo bez šanse za plasman dalje. Od 21 čas sastaju se preostala dva rivala iz ove grupe u derbiju dana - Holandija i Francuska.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

78. minut - GOL! Sabicer je ukrao lukavo loptu Poljacima i iznudio penal posle faula Ščesnog, koji je u pogodak pretvorio Marko Arnautović!

66. minut - GOL! I evo vođstva Austrije! Arnautović je fenomenalno propustio loptu do Baumgartnera koji je rutinski poslao istu u jednu, a Ščesnog u drugu stranu!

 

 

64. minut - Robert Levandovski je ušao na teren, ali je sjajnu šansu imao Arnautović da dovede Austrijance u vođstvo! Trenutno je potpuno ravnopravna borba na terenu.

56. minut - Poljska je potpuno okrenula situaciju na terenu i sada gledamo drugu sliku. Oni su mnogo bliži drugom pogotku, a izvesno je da ćemo videti i Roberta Levandovskog na terenu uskoro.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

38. minut - Kakva prilika za Austriju da dođe do izjednačenja - Bednarek je u poslednjem trenutku reagovao i izblokirao Sabicerov šut!

30. minut - GOL! Poljska se potpuno stabilizovala i izjednačila golom Pjonteka koji se najbolje snašao ispred Sčesnog i sproveo loptu u mrežu!

19. minut - Zalevski je imao veliku priliku da izjednači, ali je iz izgledne pozicije prebacio loptu daleko preko gola.

9. minut - GOL! Vodi Austrija 1:0! Perfektan centaršut Mvenea krunisao je Trauner savršeno preciznim udarcem glavom.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

SASTAVI:

Poljska: Ščesni - Davidovič, Bendarek, Kivior - Pjotrovski, Zjelinski,Frankovski, Sliš, Zalevski - Buksa, Pjatek

Austrija: Penc - Mvene, Trauner, Linhard, Poš - Grilš, Sejvald, Baungartner - Sabicer, Arnautović, Laimer

UVOD

Poljska i Austrija traže pobedu na EVRO 2024

Fudbalska reprezentacija Poljske se priprema za ključni susret sa selekcijom Austrije u drugom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu. Nakon poraza u prvom kolu, obe ekipe su odlučne da ostvare pobedu kako bi zadržale šanse za plasman u narednu rundu takmičenja.

Uoči meča: Poljska i Austrija u potrazi za bodovima

Poljska i Austrija su obe doživele poraze u prvom kolu, ali su pokazale da imaju potencijal da se suprotstave jačim rivalima. Holandija je dominirala protiv Poljske, dok je Austrija pružila snažan otpor Francuskoj. Obe reprezentacije sada žele da ostvare pobedu kako bi popravile utisak i osigurale bolji plasman u grupi.

Republika

Foto: Profimedia

Sabicer protiv Francuza


Utakmica kao ključ za dalji plasman

Ovaj meč je od velike važnosti za obe ekipe, jer bi eventualni nerešeni ishod mogao ozbiljno da im oteža put ka plasmanu u narednu rundu takmičenja. Pobeda bi im donela dodatnu motivaciju i samopouzdanje pred poslednje kolo, dok bi poraz značio da će im biti potrebna čuda kako bi se plasirale dalje.

Srbija kao potencijalni dobitnik

Interesantno je da bi eventualni nerešeni ishod ovog meča, uz poraz obe selekcije u poslednjem kolu, mogao da pomogne i reprezentaciji Srbije. "Orlovi" bi u tom slučaju imali više bodova od ovih ekipa, što bi im omogućilo bolji plasman na tabeli trećeplasiranih timova na Evropskom prvenstvu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading