ŠTA JE SRBIJI POTREBNO ZA PLASMAN DALJE NA EVRO? KALKULACIJE: Navijamo PROTIV Hrvata i Albanaca, a VEČERAŠNJI meč pomno pratimo

Autor:

Sport

23.06.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima mnogo načina da se prođe dalje, ali...

ŠTA JE SRBIJI POTREBNO ZA PLASMAN DALJE NA EVRO? KALKULACIJE: Navijamo PROTIV Hrvata i Albanaca, a VEČERAŠNJI meč pomno pratimo

Foto: Starsport

fudbaleri Srbije

Fudbalske reprezentacije Danske i Srbije za dva dana odmeriće snage u trećem i poslednjem meču u Grupi C. "Orlovi" su započeli takmičenje hrabrom igrom protiv Engleske, ali nisu imali sreće i ostali su bez bodova, dok su Skandinavci takođe pružili odličan otpor "Gordom Albionu" i zasluženo zadovoljni napustili teren sa velikim poenom. S druge strane, obe selekcije igrale su nerešeno (1:1) protiv Slovenije, pa će se velika borba za plasman u nokaut fazu voditi u direktnom sudaru na Alijanc Areni.

I dok svi u našoj reprezentaciji tvrde da gledaju samo sebe, ipak je realnost da bismo morali da "gvirnemo" i u rezultate nekih drugih selekcija na prvenstvu koji bi mogli da nam odgovaraju u slučaju da ne pobedimo Dansku.

VEČERAS VAŽNI MEČEVI

Od 21 čas večeras sastaće se Nemačka i Švajcarska, odnosno Škotska i Mađarska. Ishod ove grupe je veoma bitan za Srbiju. U slučaju da Švajcarska iznenadi domaćina turnira, a da "orlovi" savladaju Dansku i kao drugoplasirani završe grupu, to bi značilo da ćemo se na trećem velikom prvenstvu zaredom boriti protiv "sajdžija". Dakle, drugoplasirani iz Grupe C ide na prvoplasiranog iz Grupe A, što je razlog za brigu budući da bismo se verovatno ukrstili sa Nemcima ako slavimo nad Danskom.

Standings provided by Sofascore

Sa druge strane i drugi meč večeras je ništa manje važan. Recimo da Srbija remizira sa Danskom, a Slovenija očekivano izgubi od Engleske (sa dva ili više gola razlike), ukoliko Škotska i Mađarska večeras remiziraju, to bi automatski značilo da "orlovi" imaju bolji učinak od trećeplasiranog tima iz Grupe A - Škotske, jer su oni na otvaranju turnira doživeli debakl od domaćina.

SUTRA NIŠTA MANJE VAŽNO

Kada su u pitanju sutrašnji dueli, njih ćemo takođe pomno pratiti. Hrvatska se susreće sa Italijom, a Albanija sa Španijom. Očekivano je da "crvena furija" lako izađe na kraj sa našim južnim komšijama, dok Hrvate već nikad ne treba otpisivati. Međutim, olakšavajuća okolnost je što bi "vatreni" mogli da odigraju i nerešeno sa Italijanima, a Albanci izgube, ne bi li Srbija remijem sa Danskom bila bolja od još jednog rivala sa treće pozicije.

Standings provided by Sofascore

Hrvati su izgubili od Španije na otvaranju 3:0 i zbog lošije gol razlike ostali bi iza Piksijeve čete na poretku trećeplasiranih. Aktivno ćemo pratiti dešavanja iz ove grupe, pošto bi Srbija, ukoliko se poklope svi pomenuti rezultati, mogla da zna i još pre nego što počne meč sa Dancima hoće li joj nerešen rezultat "igrati igru" (Englezi valjda neće kiksnuti protiv Slovenije).

Poraz od Danske definitivno ostavlja "orlove" bez šanse da odu među najboljih 16 na prvenstvu, dok ih pobeda sigurno tamo vodi, a takođe bi trebalo da se isprati i poslednja Grupa F u kojoj su Češka i Gruzija na učinku od po 1 bod.

Standings provided by Sofascore

Oni će u poslednjem kolu igrati protiv Turske, odnosno Portugala, pa bi i ta grupa njihovim porazima mogla da ima dobar izgled po nas.

U svakom slučaju, valjalo bi pobediti Dansku. Zbog samopouzdanja i sigurnosti, pogotovo jer bi naredni rival vrlo verovatno bila Nemačka - po mnogima najveći favorit za osvajanje titule.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading