MODRIĆ I HRVATI NA KOLENIMA! ITALIJA U POSLEDNJEM MINUTU IZBACILA "VATRENE" SA EVROPSKOG PRVENSTVA! ZAVRŠNICA ZA INFARKT! Imamo konačan poredak Grupe B!

Autor:

Sport

24.06.2024

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Italije remizirala je 1:1 sa Hrvatskom i završila kao drugoplasirana u Grupi B, dok je Španija minimalnim rezultatom bila bolja od Albanije.

MODRIĆ I HRVATI NA KOLENIMA! ITALIJA U POSLEDNJEM MINUTU IZBACILA "VATRENE" SA EVROPSKOG PRVENSTVA! ZAVRŠNICA ZA INFARKT! Imamo konačan poredak Grupe B!

Foto: Profimedia

ITALIJA - HRVATSKA 1:1 (0:0)

'98 Zakanji '55 Modrić

ŠPANIJA - ALBANIJA 1:0 (1:0)

'13 Tores

Šta se događa u trećem kolu EP?! Juče dva gola u nadoknadi, danas još jedan! I dok u prvom poluvremenu u Lajpcigu nismo videli mnogo uzbuđenja, drugo je istim obilovalo! Posle silnih neubedljivih polušansi usledio je drugi deo meča u kom smo videli apsolutno sve. Luka Modrić je u samo dva minuta izborio penal, izveo ga, promašio, pa iz igre iskoristio odbitak, iskupio se i pogodio za vođstvo Hrvatske! I zaslužili su taj pogodak "vatreni" koji su igrali mnogo odlučnije do tog momenta od "azura".

Republika

Foto: Profimedia

Hrvatska - Albanija

Šampion Evrope se tada našao na kolenima i koliko god pokušavao da se digne na noge, nije uspevao. Falilo je nešto. Napadao je, pokušavao da ugrozi gol Livakovića koji je odigrao fenomenalan meč, kao i ceo turnir i nije tim Spaletija nalazio rešenje sve do duboke nadoknade vremena i 98. minuta kada se dogodilo ČUDO! Kalafjori je poveo kontru Italije i dodao na stranu do Zakanjija, a onda, momenat magije zlatne rezerve Italije i golčina za prolazak u nokaut fazu EP. Hrvati ostaju sa veoma malom šansom da mogu do prolaza dalje kao trećeplasirani, budući da imaju samo dva boda. Španija i Italija idu dalje, Albanci su ispali.

Standings provided by Sofascore

Sa druge strane, u meču koji nije imao rezultatski značaj za Španiju videli smo mnogo prilika, iako rezultat drugačije govori. Počelo je "jako", prelepim golom Ferana Toresa već u ranoj fazi meča, ali imali su šta i Albanci da kažu. U nekoliko navrata ozbiljno su ugrozili gol Raje, ali je iskustvo "furije" presudilo. U trenucima kada bi se činilo da Albanci mogu do gola, izronila bi sjajna defanzivna reakcija Španaca koji su sa drugim timom slavili i još jednom pokazali da na njih treba ozbiljno da se računa kada se priča o potencijalnim osvajačima EVRO.

Republika

Foto: Profimedia

Španija - Albanija

TOK MEČEVA

KRAJ

98. minut - GOOOOOOOL! ITALIJA IZJEDNAČUJE U POSLEDNJIM SEKUNDAMA GOLČINOM ZAKANJIJA I IDE DALJE U NOKAUT FAZU EP! MA NEVEROVATNO ŠTA SE DOGODILO UPRAVO - KAKAV KRAJ MEČA U LAJPCIGU! Hrvatska ostaje maltene bez šanse za plasman dalje na EP!

KRAJ MEČA ŠPANIJA ALBANIJA! U Lajpcigu još 3 minuta igre.

82. minut - Pokušavaju Italijani, ali ne uspevaju da priđu golu Hrvata. Sve manje vremena za "azure".

68. minut - Sada su se "razgoropadili" Italijani koji su shvatili da moraju igrati fudbal. Ipak, odlično reaguje u svakoj situaciji Livaković i čisti opasnost!

55. minut - ŠTA SE DESILO?! HRVATSKA VODI! Samo minut posle promašenog penala Luka Modrić ipak postiže gol i dovodi "vatrene" u vođstvo! Donaruma je još jednom neverovatno odbranio udarac Budimira, ali je na odbitak natrčao Modrić i iskupio se za neiskorišćen jedanaesterac!

 

 

54. minut - BRANI DONARUMA PENAL MODRIĆU!

53. minut - PENAL ZA HRVATSKU! Kakva greška Bastonija koji je jeftino podigao ruku u neprirodan položaj i igrao njom na loptu!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41. minut - Još jednom je Feran Tores mogao da se proslavi, a i još jedan pokušaj glavom večeras odlazi preko gola.

27. minut - Šta nije iskoristio Bastoni! Livaković je nerealno zaustavio udarac Italijana glavom i drži Hrvatsku u životu!

21. minut - Kalafjori je centirao za Retegija koji je imao veoma dobru šansu, ali je gađao glavom malo pored gola Livakovića!

Republika

Foto: Profimedia

Španija - Italija

13. minut - GOL! Ono što nisu uspeli pre minut, jesu sada - Španija vodi 1:0 golom Toresa! Odlično je pobegao iza leđa odbrane Albanaca i precizno pogodio Strakošin donji desni ugao gola.

12. minut - Španci su za sada bili inferiorniji u odnosu na Albance, ali su imali dve sjajne prilike u kratkom intervalu. Ipak, oba puta su gađali van okvira gola.

5. minut - Preti Luka Sučić! Raspalio je po lopti sa distance, ali je odlično reagovao Donaruma.

MEČEVI SU POČELI

PRE UTAKMICE:

Poznati su sastavi za večerašnje mečeve:

 

 

 

 

UVOD

Prethodna nedelja je završena konačnim razrešenjem u grupi A Evropskog prvenstva u fudbalu. Nakon više nego zanimljivih mečeva u Frankfurtu i Štutgartu, reprezentacija Nemačke je prema očekivanjima zauzela lidersku poziciju u grupi, dok će sa pozicije broj dva u osminu finala selekcija Švajcarske.

 

 

Sa druge strane Mađarska je pogotkom Kevina Čobota u desetom minutu nadoknade vremena savladala Škotsku i ostaje joj da iščekuje ostvarenja u ostalim grupama uz nadu da će se naći među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Današnji dueli doneće i krajnji ishod u okviru grupe B, a pored Španaca koji su sva pitanja već rešili, Italijani imaju "zicer" protiv neprepoznatljivih Hrvata. Srbiji bi ovde, ukoliko remizira sa Danskom, odgovaralo da "furija" ne kiksne protiv naših komšija sa juga, dok "vatreni" ne bi smeli dobiti "azure".

Na stadionu u Diseldorfu selekcija Albanije će pokušati da savlada sjajne Špance i navedenom pobedom bi stigli do četvrtog boda u grupi, što bi im izvesno obezbedilo plasman u nokaut fazu takmičenja kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane ekipe.

Svaki drugi ishod značio bi eliminaciju, dok Španci već sada mirno očekuju rasplet u grupama kako bi saznali ime protivnika u borbi za plasman u četvrtfinale, a u ovom momentu potencijalni rivali su im Mađarska, Austrija i Češka, ili Turska, dok se rasplet u grupi E ni ne nazire.

Meč počinje od 21 čas, a prema kladionicama Španija je apsolutni favorit u predstojećem meču.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Španija protiv Hrvatske

Kada je reč o duelu Hrvata i Italijana, ovaj meč donosi daleko više neizvesnosti. "Azuri" jesu trenutno drugi sa tri osvojena boda, ali još uvek nisu obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja.

Naime, ukoliko dozvole sebi da budu poraženi od "kockastih" i ukoliko Albanija načini prvorazrednu senzaciju protiv Španije, Italija se može naći i na poslednjem mestu u grupi.

Svako drugo ostvarenje, pobeda i remi, obezbeđuju Italiji drugu poziciju i duel sa Švajcarskom u osmini finala. Meč je na programu od 21 čas u Lajpcigu, a po kladionicama prednost imaju Azuri, ali se velika šansa daje i Hrvatskoj, što jasno govori da nas očekuje zanimljiv susret

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading