TRILER ZAVRŠNICA GRUPE D: Francuska, Holandija i Austrija idu dalje, Poljaci pakuju kofere!

Autor:

Sport

25.06.2024

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luda završnica Grupe D.

TRILER ZAVRŠNICA GRUPE D: Francuska, Holandija i Austrija idu dalje, Poljaci pakuju kofere!

Foto: Tanjug/AP

HOLANDIJA - AUSTRIJA 3:2

'47 Gakpo; '6 Malen (AG), '59 Šmid, 75' Depaj, '81 Sabicer 

FRANCUSKA - POLJSKA 1:1

'56 Mbape (P), '79 Levandovski (P)

Završnica Grupe D nam je donela veliko uzbuđenje. Reprezentacija Austrije je pobedila Holandiju 3:2 i prošla kao prva u grupi. Strelci za Austrijance bili su autogol Malena u 6., Šmid u 59. i Sabicer u 82. minutu. Za ''lale'' je pogašao Kodi Gakpo u 47. i Memfis Depaj u 75. minutu. Holanđani su kao treći obezbedili plasman u osminu finala.

Druga utakmica između Francuske i Poljske okončana je rezultatom 1:1. Za Trikolore je pogodio Kilijan Mbape iz penala u 56. minutu, kao i Roberto Levandovski za Poljake u 79. minutu. ''Trikolori'' su ovu fazu okončali kao prvi, dok Poljska pakuje kofere i ide kući sa jednim bodom.

TOK MEČA:

BERLIN:

Prvo poluvreme:

6. minut - GOL! Malen je bio neoprezan nakon centaršuta Prasa i smestio loptu u svoju mrežu.

13. minut - Mogla je Holandija preko izjdendčenja. Rejnders je uposlio Gakpa koji je probio po levoj strani i uputio pas u šesnaesterac nazad do Rejndersa, ali je on loše zahvatio loptu i šutirao pored gola.

23. minut - Odlična šansa za Holandiju. Lopta je došla do Malena koji je ušao u kazneni prostor, našao se jedan na jedan sa golmanom Austrije, ali je loše zahvatio loptu i promašio.

30. minut - Prilika za Austriju. Šutirao je Grilič sa distance, ali je čuvar mreže Holandije bio na mestu i uhvatio loptu.

34. minut - Izmena u Holandiji. Izlazi Verman, a umesto njega ulazi Ćavi Simons.

38. minut - Austrija je ponovo pretila kada je Sabicer šutirao sa distance, ali Verbrugen intervenisao, a potom se lopta odbila do Arnautovića koji se spetljao i nije lepo zahvatio loptu, pa su Holanđani otklonili opasnost.

45. minut - KRAJ PRVOG DELA!

Drugo poluvreme:

46. minut - GOL! Ćavi Simons je uzeo loptu na sredini terena, vukao loptu, a onda je proigrao na levoj strani Gakpa koji je šutirao iz prve i smestio loptu u mrežu.

53. minut - Nakon kornera za Holandiju koji je izveo Depaj, Van Dajk je šutirao glavom, ali su defanzivci Austrije su blokirali udarac.

59. minut - GOL! Austrija ponovo vodi! Strelac je Šmid!

63. minut - Izmena kod Austrije! Vimer, Griliš i Šmid su izašli, a Lajmer, Kverfeld i Baumgartner su ušli.

66. minut - Dvostruka izmena kod Holandije: Van de Ven i Vajnaldum su zamenili Akea i Rajndersa.

75. minut - Depaj postiže pogodak, ali je strepeo nakon što je sudija pogledao VAR i pokazao na centar.

80. minut -  GOL! Austrija opet vodi! Sabicer GOLČINOM vraća prednost Austrijancima!

90 minut - KRAJ MEČA!

DORTMUND:

Prvo poluvreme:

5. minut - Opasno je bilo pred golom Poljaka, ali je Levandosvki glavom otklonio opasnost.

11. minut - Najbolja prilika za Francuze, ali je njegov šut odbranio golman Poljske. Igra se samo ispred gola Poljaka.

18. minut - Bila je ovo stopostotna šansa za Dembelea, koji je bio jedan na jedan sa čuvarom mreže Poljske, koji je uspeo da odbrani njegov pokušaj.

24. minut - Žuti karton za Zelevskog posle oštrog starta nad Kilijanom Embapeom!

34. minut - Poljska je pretila. Odlično je Levandovski šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.Nema promene rezultata.

38. minut - Saliba je probao posle kornera, bio je štoper je na pravom mestu i dočekao odbitak, ali je udarac bio loš.

42. minut - ŠANSA ZA FRANCUZE! Embape je u kombinaciji sa Barkolom pokušao da napravi fintu, ali je Skorupski nogom "skinuo" taj šut.

45. minut - KAKAV PROMAŠAJ MBAPEA! Nije se snašao najbolji fudbaler sveta pred golom Poljske, šutirao je ka golu iz nezgodne pozicije, a mogao da je doda Dembeleu koji je bio sam na desnij strani... Šteta, bio bi to lep pogodak!

45. minut - KRAJ PRVOG DELA!

Drugo poluvreme:

50. minut - Preti Mbape! Gađao je po zemlji, ali lopta završava pored golmanove leve stative.

56. minut - GOL! Kilijan Mbape sa bele tačke dovodi Francuze u vođstvo!

68. minut - Izmena kod Poljske: Šviderski i Skoras su zamenili Šimanskog i Zalevskog.

78. minut - LEVANDOVSKI PROMAŠIO PENAL, ALI SE GOLMAN FRANCUSKE POMERAO I PONOVIĆE SE PENAL!

79. minut -  Levandovski je ovog puta precizan!

90. minut - KRAJ MEČA!

Ovo će biti jako interesantan duel. Izabranici Ronalda Kumana se trenutno nalaze na prvom mestu u grupi sa četiri boda, dok Austrija ima tri.

Obema ekipama odgovara nerešen rezultat, jer su Holanđani praktično obezbedili prolaz dalje, a Austrija bi u slučaju da Francuzi odigraju nerešeno ili pobede Poljake okončali grupnu fazu na trećem mestu sa četiri boda i plasirali se u osminu finala kao trećeplasirana.  Do sada ove dve selekcije su se sastajale 12 puta, a Holandija ima čak osam pobeda, Austrija ima dve i dva puta je meč bio bez pobednika. 

Drugi meč ove grupe je između Francuske i Poljske. Ovaj duel praktično nema rezultatski značaj, pošto su Poljaci gotovo pa spakovali kofere da idu kući. ''Trikolori'' su u prvom kolu pobedili Austriju, a u drugom odigrali remi sa Holandijom. Sa druge strane Poljska je poražena od Holandije i Austrije, tako da sada imaju nula bodova. 

Biće zanimljivo videti kakav će biti ishod ovog meča, da li će se Poljaci časno oprostiti od prvenstva ili će Francuzi potvrditi kvalitet tima. Ove dve selekcije odigrale su do sada devet susreta, a Francuska je uspešnija sa šest trijumfa, dok Poljaci imaju svega jedan, a u tri navrata je bilo nerešeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading