SRBIJA ISPALA SA EVROPSKOG PRVENSTVA! ŠTETA! "ORLOVI" OSTALI "KRATKI" PROTIV DANSKE: Kraj avanture u Nemačkoj!

Autor:

Sport

25.06.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je bez pogodaka sa Danskom u poslednjem meču grupne faze EP.

SRBIJA ISPALA SA EVROPSKOG PRVENSTVA! ŠTETA! "ORLOVI" OSTALI "KRATKI" PROTIV DANSKE: Kraj avanture u Nemačkoj!

Foto: Profimedia

SRBIJA - DANSKA 0:0 (0:0)

 

Kraj avanture na Evropskom prvenstvu za "orlove". I opet je problem bio ulazak u utakmicu - ali je naša ekipa ovog puta otišla korak dalje i "zakazala" u celom prvom poluvremenu. Čini se da je Piksijeva ideja posle koje je mogao postati ludak ili genije ipak prevagnula ka tome da dobije prvi epitet. Potpuni nedostatak kreacije u veznom redu rezultirao je mnogim izgubljenim loptama i time da nismo zapretili golu Šmajhela ni u jednom navratu, što je, u najmanju ruku - da ne kažemo...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mitrović protiv Andersena

Mitrović je dobijao samo duge lopte koje nije mogao da pretvori apsolutno ni u šta bez pomoći u napadu. U nekoliko navrata je bio potpuno usamljen i Srbija je, iako je držala loptu u nogama solidan deo vremena, izgledala potpuno inferiorno u odnosu na Dance. Sreća je pa ni oni nisu bili raspoloženi, pošto nekoliko dobrih prilika koje su imali nisu iskoristili kako treba. Jedina situacija vredna pomena u prvom poluvremenu dogodila se u 23. minutu kada je rival izveo korner, a Vind uspeo da ugura loptu u gol Srbije pored Rajkovića, međutim, ona je napustila teren ranije prilikom centaršuta i pripala "orlovima".

Republika

Foto: Profimedia

Rajković protiv Danske

U drugom delu, ipak, Piksi je promenio pristup i logično bacio sve karte u napad. Odmah su Tadić i Jović zamenili Samardžića i Gudelja, a kasnije je i Vlahović ušao umesto Ilića. Međutim, u međuvremenu se dogodio i najznačajniji momenat u drugom poluvremenu. Odmah je strelac gola protiv Slovenije uneo živost u igru. Dobro se kretao i dobio loptu u prostor od Tadića, potom zaobišao Šmajhela i ubacio, a Danci su zatresli sopstvenu mrežu! Ipak, nije dugo trajala radost srpskih igrača pošto je signalizirana nedozvoljena pozicija i, ruku na srce, Jović jeste bio u ofsajdu. Zaigrali su bolje "orlovi", ali svaki put na ovom prvenstvu je to bivalo prekasno. Još jedna situacija za analizu dogodila se u 84. minutu, samo tri minuta posle šanse za Mitrovića koji je gađao pored gola.

Standings provided by Sofascore

Isti igrač se našao u centru pažnje kada je Tadić centrirao, povučen je za dres i pao je, ali VAR soba nije smatrala da ima dovoljno elemenata za jedanaesterac, pa je i ta prilika otišla u zaborav. Ostalo je premalo vremena da se nešto uradi nakon što je SMS šutirao tako mlako iz veoma dobre pozicije i velika je šteta što nije zahvatio loptu malo bolje...

Na kraju - Srbija poslednja, Englezi uz dosta sreće prvi, a Danska je zbog žutih kartona drugoplasirana ispred Slovenije.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

92. minut - Prvi šut u okvir gola Srbije u 92. minutu! Sergej je dobio loptu na ivici šesnaesterca i namestio se, ali je jako slabo šutirao. Ovo je mogla biti velika prilika...

90. minut - Još pet minuta imamo da obezbedimo ostanak na EVRO.

89. minut - Komična situacija - u glavu je napucan neko od naših igrača i lopta se odbila odbila SMS koji je centrirao, a Vlahović je refleksno gađao glavom preko gola.

84. minut - Ovo je situacija za analizu. Mitrović je povučen za dres i pao je ispred gola Danske, ali nema poziva iz VAR sobe. Napadač Srbije je žustro protestvovao i zbog toga dobio žuti karton.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mitrović protiv Andersena

81. minut - MITRE, DOKLE?! Vlahović je izborio loptu i uz malo sreće ona se odbila do Mitrovića koji je morao da tuče po njoj, a umesto toga pokušao je da je plasira u ugao gola Šmajhela i to nije bila dobra odluka!

70. minut - Proturio je Tadić loptu do Mijailovića koji je centrirao i podigao publiku na noge! Korner za Srbiju.

67. minut - E sada se Piksi dozvao pameti i pravi ofanzivnu promenu - Vlahović je ušao umesto Ilića.

64. minut - Veliku šansu imao je Vestegor. Ostao je potpuno sam posle izvedenog kornera Danske i na sreću tukao direktno u Rajkovića.

 

 

54. minut - GOL ZA SRBIJU JE PONIŠTEN POSLE NEDOZVOLJENE POZICIJE! Kakva šteta! Tadić je pronašao Jovića koji je za koleno bio u ofsajdu, a kasnije je na njegovo ubacivanje Danska postigla autogol. Ovo može poslužiti za samopouzdanje u preostalom delu!

46. minut - Tadić je u igri umesto Samardžića, a Jović će zameniti Gudelja. Skov Olsen je ušao umesto Vinda.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Igraće se minut nadoknade.

39. minut - Sreća! Lopta se odbila Vindu koji se okliznuo i poslao je preko gola. Mora mnogo bolje...

Republika

Foto: Profimedia

Mijailović i Mele

32. minut - Još jednom smo lako dozvolili udarac u naš gol - pretio je Hejlund, odbranio Rajković. Fali sredina terena, nedostaje kreacije, ne možemo da zadržimo loptu.

30. minut - I novi žuti karton za Dance - Hjulmand je napravio veoma žustar faul i zaradio javnu opomenu.

27. minut - E, sada su i Danci dobili žuti karton - Vind je kasnio sa startom i nagazio Pavlovića.

23. minut - Neverovatna scena se dogodila! Danci su izveli korner, a Vind je uspeo da ugura loptu u gol Srbije pored Rajkovića, međutim, ona je napustila teren ranije i pripašće "orlovima".

Republika

Foto: Profimedia

Gudelj protiv Hejlunda

21. minut - Ilić je napravio ogromnu grešku, a Eriksen je dohvatio loptu i šutirao sjajno, međutim još bolje je reagovao Rajković i poslao loptu u korner.

16. minut - Neverovatno lako je ovde lopta između srpskih defanzivaca prošla do Baha koji je glavom šalje srećom pored gola Rajkovića.

15. minut - Vezali su nekoliko trenutaka sa loptom fudbaleri Srbije, ali sada Danci ponovo imaju posed.

5. minut - Probali su Danci da prevare naše igrače pri izvođenju prekida, ali lopta završava u rukama Rajkovića.

4. minut - Ovo mogu biti loše vesti po Srbiju - Milenković je već zaradio žuti karton zbog faula nad Hejlundom.

Republika

Foto: Profimedia

Reprezentativci Srbije

MEČ JE POČEO!

PRE UTAKMICE

20:55 - Intonira se himna Srbije. Stadion u Minhenu je prepun.

20:50 - Sada je sve spremno - "orlovi", srećno!

20:40 - Ovako je Nole savetovao "orlove":

- Najvažniji su srce, glava i ona stvar. Momci već igraju neko vreme zajedno. Ja nisam stručan, ali verujem da su pogled na tribine i slika koliko naših ljudi ima dovoljan motiv da daju sve od sebe i izgaraju 90 minuta. Svi smo tu za njih i bodrimo ih.

20:21 - Evo i Novaka Đokovića na terenu među "orlovima"!

Republika

Foto: Republika

Đoković na Alijanc Areni

20:16 - Reprezentativci Srbije se trenutno zagrevaju na Alijanc areni.

Republika

Foto: Profimedia

Reprezentativci Srbije na terenu

20:00 - OVO SU SASTAVI, VELIKO IZNENAĐENJE!

SRBIJA: Rajković – Pavlović, Milenković, Veljković – Mijailović, Ilić, Gudelj, Živković, Lukić, Samardžić – Mitrović.

DANSKA: Šmajhel – Andersen, Kristensen, Vestergard – Bah, Hejbjerg, Hjulmand, Mele – Eriksen, Hojlund, Vind.

19:57 - Kako Republika saznaje, Novak Đoković će se svakog trenutka naći u svlačionici "orlova" gde će ih dodatno motivisati pred duel odluke protiv Danske! Nakon toga preseliće se na tribine i pratiti meč. 

19:34 - Podsetimo, večeras u isto vreme takođe počinje i drugi duel u našoj grupi između Engleske i Slovenije. "Orlovima" bi odgovaralo da izabranici Sautgejta što ubedljivije savladaju "skijaše".

19:17 - Ana Ivanović je takođe poželela sreću "orlovima" pred najvažniji meč.

19:05 - Incidenti na trgu Minhena obeležili su uvertiru pred meč. Navijači Srbije sukobili su se sa policijom na Marienplacu, a o svemu možete pročitati ovde.

19:00 - Dobrodošli u LIVE blog gde ćemo pratiti možda i najveću utakmicu Srbije u ovom veku.

UVOD

Dvanaesti dan takmičenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu donosi trenutak raspleta u grupama C i D. Sve staje u 90 minuta fudbala, a svakako sve oči srpske sportske javnosti biće usmerene ka Minhenu gde puleni selektora Dragana Stojkovića traže trijumf nad Danskom kojim viziraju kartu za Dortmund i meč osmine finala protiv domaćina Nemačke.

Republika

Foto: Profimedia

Gol Jovića protiv Slovenije

Fudbalske reprezentacije Danske i Srbije od 21 čas odmeriće snage u trećem i poslednjem meču u Grupi C. "Orlovi" su započeli takmičenje hrabrom igrom protiv Engleske, ali nisu imali sreće i ostali su bez bodova, dok su Skandinavci takođe pružili odličan otpor "Gordom Albionu" i zasluženo zadovoljni napustili teren sa velikim poenom. S druge strane, obe selekcije igrale su nerešeno (1:1) protiv Slovenije, pa će se velika borba za plasman u nokaut fazu voditi u direktnom sudaru na Alijanc Areni.

Računica je posle sinoćnog remija Hrvatske i Italije za "orlove" jasna:

Ukoliko pobedimo - ne brinemo, ako izgubimo - ispadamo, a u slučaju da remiziramo sa Dancima - sve oči biće uprte u Grupu F. 

Ti mečevi odigraće se 26. jula i moraćemo da navijamo za Tursku protiv Češke. Ukoliko ih Turci dobiju, a Portugalci odrade posao protiv Gruzije očekivano - to bi značio prolazak "orlova" u nokaut fazu sa remijem danas.

Republika

Foto: Starsport

Selektor protiv Slovenije

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi juče je na konferenciji otkrio da je već tada znao koji tim će igrati.

- Rekao sam da će biti promena, ali ako vam kažem jedna, dve ili tri, šta vam to znači. Ali utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta mi treba da uradimo da imamo oružje na klupi, da privedemo meč kako treba u naš tok. Treba biti inteligentan po pitanju startne pozicije, ali i klupe, jer i klupa je danas mnogo važna. Ona je mnogo važnija nego ovi što istrče i igraju, to se pokazalo milion puta do sada. Nekih promena će biti sigurno, ali u toj nekoj konstelaciji stvari koje mogu da se dese sutra, tako ćemo i vući poteze. Plan igre Srbije postoji, u zavisnosti od situacije A kako ćemo reagovati i u zavisnosti od situacije B.

Protiv Slovenaca je Luka Jović bio apsolutni heroj golom u 95. minutu za izjednačenje, a neka to večeras bude bilo ko, samo nek ostvarimo toliko dugo čekani uspeh...

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Srbin

25.06.2024 23:19

Kući stoko razmažena. Učite od Šiptara i Hrvata kako se gine za zemlju i zastavu. Ološu belosvetski!! Sada idemo, ludilo po splavovima, alkosi i narkići

Slobodan građanin

26.06.2024 15:30

Kako su igrali čudo dokle su stigli.