DANCI NAM STAVILI SO NA RANU! BIO JE PENAL NAD MITROVIĆEM: Eliminacija sa EP sada još više boli

Autor:

Sport

26.06.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva eksperta videla su prekršaj u 83. minutu, ali ne i glavni sudija. Baš kao i na Mundijalu 2018.

DANCI NAM STAVILI SO NA RANU! BIO JE PENAL NAD MITROVIĆEM: Eliminacija sa EP sada još više boli

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Danske uspeli su da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva 2024. godine, uprkos tome što su odigrali nerešeno 0:0 protiv Srbije u poslednjem meču grupne faze. Taj bod je bio dovoljan danskim fudbalerima za plasman u nokaut fazu, dok je Srbija završila svoje učešće na prvenstvu.

Jedna od najspornijih situacija na meču Srbija - Danska dogodila se u 83. minutu, kada je Aleksandar Mitrović pao na travu nakon što ga je Joakim Mele povukao za dres sa leđa. Bivši nemački FIFA sudija Manuel Grefe izneo je svoje mišljenje da je ovo bio čist penal, ističući da je situacija jasno pokazala da je igrač Srbije srušen na nedozvoljen način. Iako su tamošnji analitičari imali isto mišljenje, VAR tehnologija nije konsultovana, a penal za Srbiju nije dosuđen. On je podsetio da nam penal nije sviran ni na Mundijalu u Rusiji 2018. godine kada su čak dvojica Švajcaraca držala Mitrogola.

- Čist penal u grupi C! Ne možete srušiti igrača jasnije od ovoga. VAR? Zašto? Ta situacija je još jednom odlučila o sudbini Srbije na velikim takmičenjima i oni će ponovo biti sa pravom razočarani, kao što su bili posle Svetskog prvenstva 2018. godine - napisao je bivši sudija na mreži X.

 

 

Umesto penala, Mitrović je dobio žuti karton zbog prigovora, a Srbija do kraja nije uspela da postigne pogodak za prolazak dalje. I fudbalski stručnjak Morten Brun sa danske TV 2 Sport takođe se osvrnuo na ovu situaciju, izražavajući mišljenje da je Danska imala sreće što penal za Srbiju nije sviran. Tokom prenosa meča, Brun je naglasio da je Mitrović bio povučen za dres i izrazio svoje čuđenje zbog odluke sudija.

- Uh ha... Sad moramo da pazimo šta govorimo... Jer jedanaesterac je bio. Mitrović je povučen za dres. Joakime Mele, kako si se izvukao sa ovim. Mitrović nije fauliran u prvoj situaciji (sa Joakimom Andersenom), ali u drugoj sigurno jeste. Mele i Danska imali su mnogo sreće - poručio je Brun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading