FEĐA DUDIĆ GOVORIO O ISPADANJU SRBIJE SA EP: ''Tako je trebalo da igraju od početka!''

Autor:

Sport

26.06.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Mislim da je selektor Dragan Stojković imao pred sobom sliku iz Katara'' - poručuje Dudić.

FEĐA DUDIĆ GOVORIO O ISPADANJU SRBIJE SA EP: ''Tako je trebalo da igraju od početka!''

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije se oprostila od Evropskog prvenstva nakon neuspešnog nastupa u duelu sa Danskom koji je završen bez golova. Iako su očekivanja bila velika, ''orlovi'' su podbacili, postigavši samo jedan gol tokom turnira i uputivši svega šest udaraca ka protivničkim golovima.

Feđa Dudić, strateg Radničkog iz Kragujevca, nije štedeo kritike na račun izdanja selekcije Srbije na Euru. Kao jedan od ključnih problema istakao je nedostatak ofanzivne igre, naglašavajući da su igrači delovali bojažljivo i nedovoljno odlučno.

- Očekivalo se da će s ovim sastavom sigurno proći grupnu fazu, međutim, jako malo su napravili na terenu. Evo, i podatak da su za tri utakmice ukupno šutirali šest puta u okvir gola, a primera radi, Nemačka je na jednom meču dala pet golova, govori koliko je to bilo slabo - naveo je strateg Kragujevčana za Al Džaziru i dodao:

- Mislim da je selektor Dragan Stojković imao pred sobom sliku iz Katara, gde su na prošlom Svetskom prvenstvu igrali otvoreno, pa su možda lakše gubili utakmice. Ovaj put su igrali malo defanzivnije, čekali su kontranapade, međutim, nisu imali igrače u napadu koji su tako dobri u tranziciji - rekao je Dudić i nastavio:

 

Foto: Profimedia

Reprezentativci Srbije

- Utakmica s Engleskom, odnosno drugo poluvreme, bila je vodilja kako je trebalo da igraju od početka. Sigurno je da je u nekim mečevima to trebalo da bude hrabrije, a evo i utakmica protiv Danske, prvo poluvreme sam imao osećaj da igraju samo da ne prime gol. Nedostajalo je malo više odlučnosti i hrabrosti, jer Srbija je pokazala da se može nametnuti u posedu lopte i da bude na protivničkoj polovini - jasan je iskusni stručnjak.

Govorio je da je Srbija igrala na gol manje.

- I protiv Danske su u drugom poluvremenu igrali visoko, što je pokazatelj da su i u drugim mečevima mogli da igraju više napred, što bi odgovaralo Vlahoviću i Mitroviću, koji su dobri u kaznenom prostoru. Teško da Mitrović može igrati na centru, on je najopasniji nakon centaršuteva sa strane i dobijenih lopti u šesnaestercu. Utakmicu počinješ s pristupom da daš gol više od protivnika, ili primiš gol manje, a Srbija je u svim utakmicama igrala na gol manje od protivnika - poručio je Feđa Dudić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Misadosta

27.06.2024 13:10

Svaka cast strucnjaku Fedji koji se za kratko vreme dokazao u Kg-om Radnickom i koji je sve lepo kazao kako je igrala reprezentacija Srbije u svakoj utakmici, kukavicki bez zara i borbe za svoju zemlju , za svoj grb za drzavu da primi manje gol , jad i beda od igre