PIKSI O OTKAZU: Nije moja stvar, Savez NIJE MOJA DEDOVINA (FOTO+VIDEO)

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

26.06.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bio voljan da odgovara.

PIKSI O OTKAZU: Nije moja stvar, Savez NIJE MOJA DEDOVINA (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Stojković Piksi je prilikom sletanja u Beograd dao kratku izjavu za novinare.

 

 

- Šta da kažem? Da kažem borili smo se, dali smo sve od sebe ali to ste videli i sami, imali ste oči valjda. Nemojte od nečega da pravite što nije. Ako je neko želeo, želeli smo mi. Ne može da se zameri ni jednom igraču, shvatite to. Jedan gol je falio, nijanse su odlučivale - rekao je Piksi.

A na temu o raskidu ugovora, samo je rekao:

- Ne znam, evo tek sad sam sleteo pojma nemam stvarno. A ni od toga ne treba praviti senzaciju, niti je Savez moja dedovina, niti... To drugi ljudi odljučuju.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Povratak reprezentacije u Beograd

 

Podsetimo, srpski fudbaleri nisu se proslavili na tekućem Evropskom šampionatu koji će se igrati do 14. jula u deset nemačkih gradova. Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija okončali su takmičenje još u grupnoj fazi sa svega dva osvojena boda, u Grupi C, iz koje su čak tri tima nakon tri odigrane utakmice izborile plasman u eliminacionu fazu. Ispred Srbije su završili Engleska, Slovenija i Danska, a Srbija je sa poslednje dve selekcije igrala nerešesno, dok je na startu izgubila od favorita sa Ostrva.

Naročito je razočaravajuće što su „orlovi“ uspeli da postignu svega jedan gol (najgori rezultatat delimo sa Škotskom), uprkos velikom potencijalu koji imaju u najofanzivnijoj liniji tima – napadu. Ruku na srce nedostajalo je i kreacije koja bi omogućila šanse Mitroviću, Vlahoviću i Joviću, a kao najodgovorniji za debakl se označava selektor Dragan Stojković Piksi koji je srljao sa formacijom i izborom igrača.

Navijači Srbije, njih nekoliko desetina hiljada, jasno i nedvosmiselno su pokazali nezadovoljstvo nakon sinoćnjeg bledog remija sa Danskom, pošto su fudbalere oterali u svalčionicu. Kritike se nižu i u medijima, društvenim mrežama i kompletnoj sportskoj javnosti, a imun nije ostao ni predsednik države razočaran činjenicom da, između ostalog, ogromna ulaganja fudbal ponovo nisu opravdana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading